La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 6 febbraio 2021

TikTok a decis: Toți utilizatorii care nu pot dovedi că au vârste mai mari de 13 ani vor fi blocați

Potrivit Euronews, decizia vine după ce un copil de 10 ani a murit în Sicilia, Italia ca urmare a acceptării unei provocări de pe platforma TikTok. 

Autoritatea de Protecție a Datelor din Italia  a solicitat platformei să reverifice și să aplice cu strictețe strict politicile de utilizare pentru copii și adolescenți.

De asemenea, a cerut TikTok să blocheze accesul utilizatorilor a căror vârstă nu a fost confirmată. TikTok a anunțat că se vor supune cerințelelor și că vor urma să implementează alte măsuri de siguranță. 

Incepând cu data de 9 februarie, platforma va verifica vârsta fiecărui utilizator din Italia. Pentru aceasta va fi transmis un formular de verificare, și doar cei care vor putea dovedi că au peste 13 ani, vor putea să mai folosească aplicația. 

De asemenea, se va implementa un buton care să le permită utilizatorilor să semnaleze contul care pare să aparțină unei persoane sub 13 ani.

„Prioritatea noastră este să menținem oamenii în siguranță pe TikTok. Am ajuns la o înțelegere cu Autoritatea De Protectie a Datelor din Italia și de astăzi am făcut pași pentru a sprijini comunitatea noastră din Italia. Nu ne vom opri atunci când vine vorba de protecția utilizatorilor noștri, în special a tinerilor și munca noastră în acest sector important nu se termină aici”,  a declarat Alexandra Evans, resposabilul pentru securitatea copilului pe platformă în Europa. 

TikTok a declarat, de asemenea, că a dublat numărul moderatorilor în Italia. Autoritățile din Italia spun că vor monitoriza eficiența noilor măsuri și că sunt în colaborare cu Comisia de Protecție a Datelor din Irlanda. 

Italianii au avertizat, încă din luna decembrie, TikTok cu privire la o serie de nereguli, declarând că platforma nu acordă suficientă atenție protecției copiilor.

Și platformele Facebook și Instagram au fost interogate cu privire la verificările de acces pe care le efectuează pentru a asigura siguranță utilizatorii tineri


Sursa: EuroNews

Nessun commento:

Posta un commento