La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 5 febbraio 2021

Român beat mușcă medicii și asistentele medicale de la Spitalul din Terni, unde fusese transportat de urgență

Terni: mușcă medici, trei asistente medicale și o infirmierăromân beat denunțat pentru leziuni grave. Un român în vârstă de 32 de ani a atacat personalul spitalului Santa Maria, unde a fost adus în conditii grave din cauza consumului de alcool și droguri. Acesta va fi expulzat din Italia.

Cetățeanul român de 32 de ani va trebui să răspundă pentru vătămări corporale agravate pentru că a agresat cu sălbăticie personalul medical și paramedical din camera de urgență a Spitalului Santa Maria di Terni, unde ajunsese transportat cu o ambulanță. În momentul său de raptus, el a mușcat persoanele din spital care au încercat să-l calmeze și să ii acorde prim ajutor; pentru leziunile provocate fiind nevoie de opt / zece zile de ingrijiri medicale.

Apelul la 112 și intervenția a două mașini de poliție au fost inevitabile. Odată ce bărbatul a fost preluat, agenții l-au dus la secția de poliție, apoi i-au luat semnalmentele și i-au făcut dosarul de trimitere in judecată. A fost acuzat pentru posesie de droguri și leziuni grave in mod continuu asupra mai multor persoane.

Având în vedere gravitatea conduitei, comisarul a dispus imediat, prin intermediul Oficiului pentru Imigrări, inițierea procedurii de expulzare de pe teritoriul național.


Sursa: Redazione Nurse 


Expulzarea românilor din Italia este legală și se decide de către Chestor, prin aplicarea Decretului legislativ nr. 286/1998, art. 13, numit și Testo Unico sull’Immigrazione, persoanelor vinovate de fapte condamnabile la mai puțin de 2 ani închisoare. În locul condamnării, Chestorul a decis expulzarea cu titlu de sancțiune alternativă la închisoare. Expulzarea este pentru o perioada limitată de 5 ani. 

Cu ajutorul unui avocat această perioadă poate fi redusă la 3 ani.

Compatriotul nostru va putea pleca voluntar sau obligat, în caz contrar riscând inchisoarea pentru faptele sale din perioada sa decadentă. În maxim 30 de zile de bună-voie sau insotit la frontieră in termen de 7 zile, depinde de Chestorul din Terni, când va fi obligat românul să lase Italia și să se intoarcă acasă.


Comentariu: Cristina Tutu

Nessun commento:

Posta un commento