La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 13 febbraio 2021

Tu cum îți arăți iubirea față de ceilalți ? Iată cele 5 limbaje pe care le poți folosi în funcție de persoana căreia te adresezi

Limbajul iubirii # 1: Cuvinte de confirmare/aprobare

Doreste să te audă spunând exact ceea ce apreciezi sau admiri la el/ea. De exemplu: „Mi-a plăcut foarte mult când ai făcut cina aseară”; „Uau, a fost atât de frumos să organizezi acel foc de cartier”.

Pentru persoanele pe care nu le vezi personal din cauza pandemiei, ai putea filma un scurt videoclip pentru a-l trimite. 

Și pentru persoanele pe care le vedeți tot timpul în aceste zile, amintiți-vă că și gesturile minuscule contează, de ex. în bucătărie pot lăsa un post-it dulce lângă o cafea pe masă.

 

Limbajul iubirii # 2: Fapte de servire/ajutor

Unii dintre noi se simt cei mai iubiți când primesc o mână de ajutor sau un lucru bun este realizat pentru ei. Un prieten a umplut ghivecele de flori în fața casei mele cu flori și crengi frumoase. Alții s-au angajat să curete drumul vecinului iarna. 

În casă, ai putea fi proactiv și să faci ceva care ușurează treaba zilnică a persoanei dragi. De ce să nu preluați corvoada pe care toată lumea o evită, indiferent dacă este vorba de curățarea cuptorului, schimbarea cutiei pentru gunoi, răzuirea gheții de pe mașină ? Pentru oricine acestea sunt semne de dragoste, mesaj este clar și iubitor.

 

Limbajul dragostei # 3: Cadouri

Toti iubim cadourile,  dar asta nu inseamnă neapărat că suntem materialiști. mai ales dacă gândul  contează mai mult decat valoarea obiectului.

Chiar si o fotografie înrămată cu familia sau prietenii lor este un act de dragoste care va emoționa.

 

Limbajul iubirii # 4: Timp de calitate

Timpul petrecut alături de cineva drag poate fi cel mai prețios dar pentru unii dintre noi. În această perioadă de COVID-19 și de carantină, petrecerea timpului de calitate împreună poate părea chiar o provocare. Dar, datorită tehnologiei, este de fapt una dintre cele mai ușoare implicări.

Faceți un efort intenționat pentru a avea întâlni la o cafeaua virtuală. A petrece timp de calitate nu inseamnă a sta in fața televizorului ci a putea comunica și a impărtași lucruri cu celuilalt.


 Limbajul iubirii # 5: Atingere
Poti să iti exprimi aprecierea fată de cineva platonic precum o strangere de mană sau mai intim: un sărut cu partenerul tău pentru a marca sfârșitul zilei de lucru.

Unii au petrecut prea mult timp în același spațiu ceea ce a creat senzatia de "prea mult". În același timp, pentru cei care trăiesc singuri sau pentru cei care se autoizolează din cauza expunerii sau riscurilor pentru sănătate, aceștia se confruntă cu opusul dureros: lipsa de atingere.

 

Deși nu există soluții ușoare uneori pentru a ne arăta iubirea față de o persoană, putem fi creativi. O îmbrățișare fizică sau virtuală prin emoji poate determina o adevarată stare de bine.

 

Cu mult dinainte d COVID, trăiam intr-o epidemie de singurătate. Singurătatea nu înseamnă doar a fi singur; este vorba despre o lipsă de conexiuni emoționale satisfăcătoare. Luându-ne timp pentru a învăța reciproc care este limbajul potrivit de dragoste pentru celalalt, ne putem consolida relațiile și legăturile cu ceilalți.


Sursa: TedX

Autor:Carol Bruess PhD

Nessun commento:

Posta un commento