La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 6 febbraio 2021

ȚEAPĂ cu locuri de muncă în Italia se repetă! Asociația Lavoro Stranieri, condusă de un clujean, înșală românii

Un clujean stabilit în Italia, care a înșelat anul trecut sute de oameni printr-o firma, și-a făcut acum Asociația Lavoro Stranieri, prin care păcălește alti oamenii.

 


Asociația Lavoro Stranieri a împânzit cu anunțuri de angajare siturile de profil BestJobs.ro și Clujjob.ro. O cititoare Știri de Cluj a povestit cum a trimis acte și a plătit un comision de 23,50 euro către asociația din Italia, însă nu a primit contract de muncă și este amânată la nesfârșit de reprezentanțîi Lavoro Stranieri. "

La început mi s-au părut serioși, comisionul era mic și m-au asigurat că o să-mi trimită contractul de muncă imediat după ce le trimit actele necesare pentru înscriere și comisionul. Mi-a spus la telefon un domn Ovidiu Pop din Italia că a trimis contractul pe mail, dar nu mi-a ajuns nimic. Am așteptat până după Paști, căci am zis că e sărbătoare, apoi am sunat iar. Nu mai răspundea. 

L-am pus pe fiul meu să sune și i-a răspuns. A spus că nu știe care este problema și că să trimit mail pe adresa actefinale@gmail.com", a spus Elena. 

 

De pe adresa actefinale@gmail.com a venit un răspuns în care se preciza că este o neînțelegere și că se verifică ce s-a întâmplat. De atunci, femeia nu a mai primit niciun semn. "Nu este vorba neapărat de suma de 23 euro, dar dau speranțe (false) oamenilor în această perioadă grea, în care nu se găsesc locuri de muncă. Sunt niște nerusinati!", a spus păgubita.  

 

Comisionul de 23,50 euro, numit taxă de înscriere în asociație, este trimis într-un cont bancar de la Unicredit Țiriac ce aparține lui Sever Titus Sfarlea, clujean care conduce asociația cu adresa în localitatea italiană Lucca. 

Pe forumul de discuțîi de pe situl BestJobs au apărut mai multe plângeri ale păgubiților. "Nu va lăsați înșelați oameni buni.  S-au mai perfecționat văd au luat un model american acum e vorba de un proces bine ticluit cu actele mai să te convingă. Îți fierbe sângele în vine nu altă că uite domne pt o așa suma merită să încerci că doar ce sunt 50 ron, însă cu atâția înșelați ei fac o suma frumușică. Mă repet și spun că nicăieri nu se trimit acte prin email în vederea întocmirii unui contract de muncă și nicăieri nu trimiteți rețineți!!!! bani via:cont bancar, western union sau orice altă modalitate. Sunt viramente directe la persoană fizică,asta o faceți dvs.cînd aveți de trimis bani la familie pentru că știți cui îi revin banii", a spus Lucian.

 

Un alt reclamant a dezvăluit că Sever Titus Sfarlea a dat țepe și anul trecut, în primăvară, prin firma Total Service. Despre această firma, sunt sute de plângeri scrise în 2011 pe forumul de pe BestJobs. Atunci oamenii au fost păcăliți să trimită o taxa de 10,50 euro. 

 

"Total Service, dacă era o firma serioasă nu va punea să îi trimiteți banii unui domn SFARLEA SEVER TITUS DUMITRU , ci va dădea un cont al firmei. Conform legislației în vigoare orice Societate Comercială înființată în România sau în străînătate este obligată să aibă un cont deschis la o banca, dar asta știu doar cei care sunt mai deștepți decât cei care trimit bani unor indivizi care doar cu înșelăciuni se ocupă", a scris Andreea. 

 

După ce un reclamant a amenințat reprezentanții Asociatiei Lavoro Stranieri că merge la poliție, aceștia au scris cu tupeu: "SĂ NE TRIMITEȚI UN NUMĂR DE CONT UNDE SĂ VA RETURNĂM COTA DE ASOCIAȚIE ACHITATĂ ȘI DESIGUR ÎN ACEST CAZ NU O SĂ MAI FIE NICI O ÎNȚELEGERE NICI CU NOI ȘI NICI CU ALTE 11 FIRME DE RECRUTATE DIN ROMÂNIA". Bineînțeles că păgubitul nu și-a primit banii. Între timp, situl http://lavorostranieri.sitonline.it, care era bine pus la punct pentru a atrage oamenii, a intrat "în actualizare" și nu mai poate fi accesat. 

 

Cititorii care au fost păgubiți sunt rugați să scrie pe adresa office@stiridecluj.ro pentru realizarea unei liste cu toți cei care au fost înșelați și sesizarea organelor de anchetă.


Sursa: Stiri de Cluj


Articol scris de Horea Soica  2012-04-19

Nessun commento:

Posta un commento