La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 12 febbraio 2021

#NuTeLasaDusa, campanie destinata potențialelor victime ale traficului de persoane

În numele iubirii, anual, mii de românce sunt ademenite, sechestrate și forțate să se prostitueze, în țară sau în străinătate. 

Pentru multe dintre acestea, poveștile frumoase de dragoste se transformă rapid în cele mai mari coșmaruri. 

Amenințate cu moartea, bătute și exploatate sexual, zeci de mii de românce ascund în spatele relației perfecte suferințe fără voce.


Europarlamentarul Ramona Strugariu lansează proiectul #NuTeLasaDusa, o companie de conștientizare și identificare a riscurilor asociate fenomenului traficului de persoane în România. Proiectul este organizat prin Renew Europe, în parteneriat cu RoTIP, Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică și Freedom House România, și este o continuare a evenimentului organizat în luna decembrie – Împreună împotriva traficului de persoane.

 

#NuTeLasaDusa

Pilonul central al campaniei este site-ul NuTeLasaDusa.ro, un spațiu destinat potențialelor victime ale traficului de persoane, ademenite prin metoda Loverboy, dar și prietenilor, familiilor sau apropiaților acestora. Site-ul oferă tuturor celor interesați explicații detaliate despre modul de operare al traficanților și recompune într-o relatare audio povestea reală a unei victime, pornind de la o serie de interviuri cu câteva supraviețuitoare ale fenomenului.

 

Prin intermediul platformei, cei interesați învață să recunoască semnele traficului de persoane și profilul unui posibil traficant, învață să spună NU abuzurilor și află cum se pot proteja. Scopul campaniei este acela de a aduna într-un singur loc toate aceste informații vitale și de le a face cât mai ușor accesibile, astfel încât să poată fi citite sau ascultate în câteva minute de către oricine, de pe mobil sau desktop.

 

Mesajul campaniei este promovat pe rețelele sociale, cu prioritate către tinere cu vârste între 14 și 27 de ani, principalul grup vizat de traficanți, și va fi diseminat prin difuzare unor spoturi radio și prin colaborarea cu unii dintre cei mai cunoscuți creatori de conținut ai momentului.


Sursa: Timp Romanesc

 

Nessun commento:

Posta un commento