La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 15 gennaio 2012

Deputatul PDL de diaspora William Brînză salută decizia Italiei de liberalizare a pieţei muncii pentru români

Preşedintele comisiei pentru românii din străinătate din Camera Deputaţilor, democrat-liberalul William Brînză, salută decizia Guvernului Italiei de a elimina restricţiile privind accesul pe piaţa italiană a muncii pentru lucrătorii români de la 1 ianuarie 2012.

"Salut decizia guvernului italian care, ca şi în cazul Bisericii Ortodoxe Române, se dovedeşte a fi un deschizător de drumuri pentru cetăţenii români. Recunoaşterea BOR şi, acum, liberalizarea pieţei forţei de muncă sunt acţiuni care nu fac decât să întărească excelentele relaţii bilaterale dintre România şi Republica Italiană. Nădăjduiesc ca acest gest să fie urmat şi de alte state, inclusiv Spania, cu atât mai mult cu cât, în această ţară, restricţiile au fost impuse de guvernul socialist în speranţa că va câştiga voturi, dovedindu-se însă că măsură luată împotriva românilor nu a avut sorţi de izbândă. Aşa cum am promis românilor mei din Spania, în 2012 voi relua discuţiile pe subiectul restricţiilor cu noul guvern', a declarat vineri deputatul PDL de diaspora, potrivit unui comunicat.

Totodată, deputatul de diaspora a transmis felicitări românilor din Italia pentru modul în care au luptat pentru drepturile lor, agenda sa de lucru fiind comună cu a acestora. Subiectul liberalizării forţei de muncă a fost adus cu consecvenţă în atenţia autorităţilor italiene în cursul anului 2011 de către William Brînză, în calitate de preşedinte al comisiei pentru românii din străinătate, dar şi de preşedinte al PDL Diaspora.

De asemenea, William Brînză a transmis asigurări că toate contactele personale conturate în 2011 în plan politic şi administrativ le va dezvolta prin acţiuni concrete în 2012, prin întâlniri cu factorii de decizie din Italia. Deputatul îşi propune ca prin negocieri directe purtate pe linie parlamentară şi guvernamentală să îi susţină pe românii din străinătate pentru a demonstra că de profesionalismul lor, în toate domeniile de activitate, este nevoie în orice ţară.
Vineri, 30 Decembrie 2011

Sursa: Agerpres

Nessun commento:

Posta un commento