La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 10 gennaio 2012

Romit Tv

ROMIT TV
Incepand cu 1 octombrie 2011 pe teritoriul italian, ia nastere prima platforma de televiziune in limba romana, ROMIT TV, un nume care nu a fost ales la intamplare, ci in urma unui acord semnat cu ani in urma si anume in perioada 1937, in care statul italian si cel roman au pus bazele unei colaborari in domeniul cinematografic. In anul 2011 gratie televiziunii digitale terestre s-a putut creea o platforma dedicata comunitatii romanesti din Italia. Regiunea italiana Lombardia a jucat rolul cobaiului in acest proiect important si-a reusit ca intr-o perioada relativ scurta de numai 2 luni sa atraga cu un singur canal, un numar impresionant de telespectatori, si anume 350.000 (ne raportam la o comunitate de 450.000 de persoane), acest fapt rezultand in urma unei statistici efectuate oficial.
Acesta“tinta” este deosebit de importanta tinand cont de concurenta in domeniul televiziv national in care se inregistreaza o stemnificativa crestere in randul pachetelor bogate propuse telespectatorului. Acest fapt a condus treptat la o sugrumare a canalelor de televiziune locale datorat lipsei de “produse apetisante”. ROMIT TV se considera o alternativa dar si un serviciu util deoarece incearca sa propuna atat un canal de divertisment cat si de informare si de ce nu sa se propuna ca proiect de integrare a comunitatii romane in Italia.
In luna decembrie 2011 se extinde si intr-o alta regiune, si anume Lazio unde exista o importanta comunitate romaneasca. De asemenea, in Lazio sunt prezente cele mai importante asociatii si autoritati juridice precum Ambasada Romaniei, dar intorcandu-ne la Romit Tv, aceasta a luat nastere dintr-o experienta acumulata pe teritoriul Romaniei si anume la Bucuresti unde compania este in posesia unui post de televiziune si a unei statii de transmisie satelitare care permite legatura in direct pe toata perioada anului intre Roma, Milano si Bucuresti in care sunt raportate nouatati din realitatea romaneasca si cea italiana. Profesionalitatea este garantata de prezenta jurnalistilor si redactorilor cu o experienta minima de 5 ani. Permite transmiterea unui program variat pe durata celor 24 ore a fi obligati la o repetare a emisiunilor, in plus ROMIT TV doreste sa promoveze turismul si investitiile pe teritoriul Romaniei

GRUPUL
Milano - Katodica srl- Productie si transimie in direct; Management internet; Agentie media
- Lombardia Tv ( Romit Tv pe teritoriul Lombardiei)
Roma Blue-Bird Comm.srl- Productie redactionala romana ; Post de transmisie; Agentie media
- Romit Tv pe canale 647-Roma Uno5-Romit.tv
Bucuresti- Raimbow Media Comm.srl- Productie si post transmisie satelitara pe teritoriul roman si tarile est-eurpopene; Agentie media
0040-21-3177274 comunicazione@romit.tv www.romit.tv
Emanuele Latagliata

8 commenti:

Anonimo ha detto...

Felicitari pentru realizarea acestui canal de Televiziune care era si normal sa ia fiinta avand in vedere numarul tot mai mare de romani care locuiesc in aceasta tara care este primitoare si ospitala pentru unii si rece si dusmsnoasa pentru altii.
Speram sa nu fiti primii si ultimii ci sa aveti curajul si sprijinul necesar ca pe viitor sa deschideti alte canale in banda alaturata adica 665,667,668,669 si fiecare canal cu un anumit
interes exemplu:
665:stiri,notite,jurnal si telejurnal 24 de ore
aqvand in vedere ca suntem acasa in fata televizorului intre anumite ore fapt care da de inteles ca 2 milioane de romani prezenti pe teritoriul italian urmaresc televiziunea 24 de ore din 24.
Acest lucru inseama ca daca saptamna aceasta lucrez de noapte , ma voi uita la aceste canale in timpul zilei.
La fel daca lucrez ziua ma uit la canalele noastre seara.
Dupa cum spuneam mai sus un alt canal pentru copii;
un alt canal pentru Femei;
un canal cu specific religios la care sa se poata urmarii interviuri cu preoti si oameni de cult,slujbe religioase de la biserici si catedrale din tara si din Italia.( Slujbe romanesti ortodoxe si catolice si chiar de la alte comunitati religioase ( adventiste, baptiste sau martori Iehova )
Un canal romanesc cu reportaje si interviuri din alte tari si continente pentru a vedea orice roman cum este viata sau nivelul de trai al romanilor din diaspora si alte tari nu numai Italia si Romania.
Ca sinceri vorbind cunoastem destul cum se traieste in Romania si Italia dar nu cunoastem viata romanilor din Australia , Canada, Israel,Africa de Sud,Germania, Spania,Venezuela etc.
Pentru ca sunt sigur ca pot fi emisiuni foarte interesante transmise pe canale digitale Terestre , satelit si on-line pentru toti romanii aflati in Italia . Cat mai mult succes pe viitor. Din Roma va saluta Ioan Balanescu.
adresa net ioanbalanescu@libero.it

Anonimo ha detto...

Eu stau in palermo si nu reusesc sa gasesc acest canal....la ce numar il pot gasi?

Anonimo ha detto...

buna seara cum pot si eu sa iau legatura cu avocatul comunitati
puteti face public numarul de telefon ?
asi dori sa intreb daca eu am lucrat cu contract pe perioada scurta de 2.3.si 6 luni in total am lucrat un an si 3 luni pot beneficia de somaj?
daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns pe adresa de mail www.ct81flo35@yahoo.com
multumesc

Anonimo ha detto...

eu lucrez an torino unde pot viziona si eu acest canal va rog m

Anonimo ha detto...

de ce nu mai functioneaza romit tv in torino

Anonimo ha detto...

Salutare Romit Tv....sper cà prin ezistenta voastrà sà nu ne mai simntim abandonati si cà impreunà vom putea fi mai uniti si impreunà vom putea promova lucuririle frumoasr despre poporul romàn ,Romània.....cà de rele suntem sàtui...eu sunt in Italia din 2000,dar o datà cu intrarea in U.E. a Romàniei ,am constantat cà si din cauza unora dintre ,,romàni,, . Italia si-a schimbat ,,ideia,, despre poporul romàn;prima datà eram un popor harnic,bun si primitor iar acum am ajuns ,,poporul de tigani,criminali...etc....,,Sper cà cu ajutorul d-strà sà reusim sà schimbàm aceastà ideie....De càtiva ani ,incerc de unul singur,pentru cà nu am gàsit sprijin la nimeni,sà readuc douà zile importante prntru poporul romàn;26 iulie ziua TRICOLORULUI si 1 Dicembrie ziua Romàniei....Eu am ales sà sàrbàtoresc aceste zile prin arborarea tricolorului in speranta cà o vor face si altii...dar se pare cà unii le e rusine----nu doresc sà fac comentarii la unele,,asociatii,, care urmàresc doar banii , in loc sà promomoveze Romània si frumusetiile ei....De aceia sper cà ajutorul d-strà vom reusi sà schimbàm ceva ,multumim d-lui avocat cà ne sprijinà,multumim si celor ce ni-a dat posibilitatea sà ne exprimàm----nu ar fi ràu si o emisiunie in limba italianà ca sà inteleagà si italienii ,despre Romània ,despre valorile noastre,despre oamenii care au reusit sà schimbe ceva ;doctori,artisti,croitori...etc. sunt multe de spus si de scris----toate cele bune si speràm sà auzim numai de bine....http://www.gazetaromaneasca.com/observator/36-comunitate/3673-ciprian-gutu-patriotul-din-torino-i-ziua-tricolorului-pentru-romanii-din-italia.html...de ziua tricolorului am zis sà sàrbàtoresc ziua tricolorului pe bicicletà,am scris mereu pe Facebook dar nimeni nu a venit la locul intàlnirii....toti erau la gràtar ....cànd treceam pe làngà ei se uitau de parcà ziceau; ,,uite si prostul àsta vrea sà arate cà e patriot....,,

Anonimo ha detto...

246

Unknown ha detto...

Mai exista aceasta comunitate de Romaniin Italia.Va multumesc.

Posta un commento