La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 15 gennaio 2012

Ei pot deveni viitoare staruri ale naţionalei lui Piţurcă! Lista tinerilor fotbalişti români care joacă în Italia

Ştefan Popescu a reuşit să înscrie la chiar primul său meci oficial în tricoul Cesenei. Fundaşul român de 18 ani a deschis scorul pe "San Paolo", în meciul de Cupă cu Napoli, dar a fost schimbat la scurt timp din cauza unei accidentări.

Ştefan Popescu a început fotbalul la vârsta de opt ani, la clubul privat Noua Generaţie din Iaşi. Ştefan a plecat de la Noua Generaţie după patru ani, iar de la şcoala lui Gică Popescu, jucătorul a ajuns la Roma, în urmă cu doi ani.

Ştefan Popescu nu este însă singurul puşti român din Italia. Pe listă se mai află alţi 7 tineri jucători care, dacă vor confirma, pot deveni viitoare staruri ale naţionalei. Dintre aceştia, Laurenţiu Brănescu şi Fabian Himcinschi sunt cei mai cunoscuţi.

LISTA tinerilor jucători ROMÂNI DIN ITALIA
Nume Post Ani Echipă

Laurenţiu Brănescu portar 18 Juventus
Adrian Stoian mijlocaş 20 Bari
Sergiu Suciu mijlocaş 21 Torino
Florentin Matei mijlocaş 18 Cesena
Dumitru Nicolae atacant 20 Empoli
Fabian Himcinschi atacant 18 Empoli
Constantin Ţâră atacant 17 Udinese
Fonte: ProSport

Leggi anche:
Stoian: "Se il Bari mi riscatta è perché ha un progetto per me"

Nessun commento:

Posta un commento