La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 19 giugno 2012

Gala Tinerelor Talente - Premiile Propatria, Roma 2 iunie 2012

„Se decernează diploma de excelență și Trofeul Propatria 2012 pianistei VALERIA CRISTEA NECHITA” . Astfel s-a încheiat a doua ediție a Galei care a reunit la Roma, ca și anul trecut, copii si tineri români care cu merite deosebite în muzică, artă, sport, literatură și alte domenii fac cinste comunității noastre reprezentând Italia chiar și în competiții europene și mondiale. „Ei sunt adevărați mici ambasadori ai României peste hotare și ne mândrim cu succesele lor” a spus d-ra Oana Liscan reprezentantul Ambasadei României în Italia prezentă la manifestare,specificând că e o datorie în a trezi și menține în sufletul tinerilor care trăiesc în străinătate identitatea națională.

Au fost prezentați și premiați, iar unii dintre ei și-au demonstrat talentul pe scenă, 15 tineri, în fața unui public numeros și entuziast, români dar mai ales italieni, oficialitați ale primăriei Roma și ale Regiunii Lazio, artiști, reprezentanți ai comunitații românești. Invitată de onoare a fost Orchestra Liceului de Muzică Farnesina din Roma 38 de componenți între care se află și un pianist român. Unul dintre cele două trofee de excelență a fost decernat Andreei Ștefănescu multiplă campioană mondială cu naționala de gimnastică ritmică a Italiei actualmente în pregătire pentru Olimpiada de la Londra.Cel de al doilea a fost înmânat Valeriei Cristea Nechita pianistă de doar 13 ani, cu un palmares internațional de excepție între care reprezentarea Italiei la Festivalul european de compoziție de la Viena și participarea la Festivalul Mondial al Tinerilor Compozitori de la Tokio (Japonia). Minirecitalul acordat a fost ovaționat cu minute întregi de aplause și de insistente cereri de bis satisfăcute de simpatica pianistă.

Festivalul Propatria 25 mai- 4 iunie 2012 organizat de Asociația culturală româno-italiană Propatria care a cuprins în afara Galei Tinerelor Talente și un Concert de muzică barocă și clasică susținut Cipriana Smărăndescu (clavecin și pian),sopranele Mădălina Borma și Isabelle Haile, pianiștii Andrea Riderelli și Dennis Grossi , expoziția de pictură sacră a pictoriței Ana Istrătescu și piesa de teatru „Marinarul” pusă în scenă de Teodora Madașa cu un grup teatral multietnic ,face parte dintr-o campanie de promovare a artiștilor și muziciștilor de nazionalitate și origine româna susținut de membrii asociației și de colaboratorii acesteia,în contextul creării unei imagini pozitive,reale a României și românilor, în străinătate.

Propatriavox

Leggi anche:
2a edizione del Propatria Festival - Galà dei giovani talenti

Nessun commento:

Posta un commento