La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 25 novembre 2012

A murit actorul Șerban Ionescu

Va fi înmormântat sâmbătă, la Bellu: „La înmormântarea mea să țină discurs un singur om”
Autor: Ionuţ Fantaziu, Cristina Botezatu, Anca Simionescu

Marele actor Șerban Ionescu s-a stins din viață după o lungă suferință, la vârsta de 62 de ani. A fost adus, ieri, de urgență la Spitalul Floreasca din Capitală din cauza unor probleme respiratorii.

Șerban Ionescu

UPDATE 13.25 Într-un comunicat, Teatrul Național ”I.L.Caragiale” anunță cu durere despărțirea, după o grea suferință, de unul dintre cei mai importanți și îndrăgiți actori români, ȘERBAN IONESCU și îi invită pe cei care l-au admirat să îi aducă un ultim omagiu vineri, 23 noiembrie 2012, la Biserica Batiște – între orele 08.00 și 15.00, urmând ca după ora 17.00 să fie depus în foaierul Sălii Media a TNB (intrarea prin strada Tudor Arghezi)..

UPDATE 13.15 Îndurerată, Magda Catone, cea care i-a fost alături aproape 30 de ani, se ocupă de toate cele necesare înmormântării. Cei de la Teatru Naţional aşteaptă decizia soției pentru a depune sicriul îndrăgitului actor, care va fi înmormântat sâmbătă, Cimitirul Bellu.

UPDATE 11.00. "Şerban Ionescu a fost un actor de excepţie, care putea interpreta cu uşurinţă orice rol, indiferent dacă era vorba despre unul în dramă sau în comedie. L-aş putea compara din acest punct de vedere cu un alt mare dispărut al nostru, Amza Pellea. Dumnezeu să-l ierte!!"- Sergiu Nicolaescu.

"Şerban Ionescu a fost un actor din generaţia foarte bine pregătită. Păcat că generaţia asta încet-încet dispare şi nu prea se ridică actori tineri suficienţi ca să le ia locul. Şerban Ionescu lasă un gol în special în filmul românesc"- Dorel Vişan

Generația de AUR a teatrului se mută în ceruri: ȘERBAN IONESCU A MURIT. Alți 13 TITANI ai scenei au dispărut în ultimii 5 ani | GALERIE FOTO & VIDEO
UPDATE 9.30. "A plecat Șerban, un om minunat, cu o generozitate extraordinară", a mărturisit actrița Florina Cercel. "Un om minunat, un om cu o generozitate extraordinară", îl descrie aceasta, amintind și de dispariția recentă a unui alt mare actor, Iurie Darie.

"Dumnezeu i-a iubit că i-a luat. Și unul, și celalalt au avut o suferință îndelungată și nu meritau. Au fost prea buni actori, prea buni oameni, ca să sufere atât de mult", a spus Florina Cercel.

Aceasta l-a cunoscut bine pe Șerban Ionescu în timp ce au filmat o peliculă în Delta Dunării.

UPDATE: 8.00. Cititorii evz.ro au fost emoționați de moartea marelui actor.

"Ne mor actorii apropiați de suflet, iar cultura de valoare se stinge încet, încet, odată cu ei. Dumnezeu să-l ierte!", scrie Andu, unul dintre zecile de cititori evz.ro care au scris mesaje de condoleanțe.

UPDATE 01.50. Oana Pellea: "Pentru mine o să rămână Pelicanu' ...studentul cu zâmbet timid, înalt şi ca un argint viu, talentat si iubit de profesorul lui, Amza, ce ne venea în casă, cu respect şi iubire. Mi-a fost şi o să-mi fie drag. Dumnezeu să te odihnească, Şerban Ionescu!"

UPDATE 01.22. Ileana Stana Ionescu: "Îmi pare rau că trebuie să vorbesc despre un subiect atât de năprasnic. Sunt profund afectată, dar mai bine că s-a terminat acest chin. Să-l odihneasca Dumnezeu!"

Declarația lui Alexandru Arșinel despre dispariția lui Șerban Ionescu
UPDATE 01.08. Actrița Medeea Marinescu: "Dacă există o rază de lumină, e amintirea lui ca om şi a rolurilor pe care le-a lăsat în urmă , iar o a doua este fiul său, pe care l-a adorat. O să am tot timpul amintirea lui frumoasă şi luminoasă".

Rodica Popescu Bitănescu: „A suferit atât de mult omul ăsta”
UPDATE 01.00: Florin Zamfirescu a declarat că l-a cunoscut pe Șerban Ionescu din studenție și că a apreciat tot timpul la el tăria de carcater și echilibrul de care dădea dovadă. "Lasă în urmă roluri, o amintire a celor care l-au iubit, un copil şi ne lasă pe toţi în urmă. Şerban Ionescu a plecat. Într-un fel mă bucur că a scăpat de chin, pentru că ştiu prin ce a trecut", a spus Florin Zamfirescu.

UPDATE 00.38. "La noi teatrul e în reparații și le-am spus să-l termine mai repede, ca să aibă unde să mă expună. Aș vrea ca la înmormântarea mea să țină discurs un singur om, Radu Beligan. Ăsta sunt eu, este umorul negru. Le-am zis, să mă trimiteți la Augsburg să mor ca Bălcescu, în străinătate", glumea actorul Șerban Ionescu într-un interviu.

Chinurile lui Șerban Ionescu: „Poate atunci când lumea va vedea acest interviu eu nu am să mai fiu”
UPDATE 00.10. Șerban Ionescu avea 62 de ani, iar decesul său a fost înregistrat de medici la ora 23.30.

Şerban Ionescu s-a născut s-a născut pe 23 septembrie 1950 în Corabia. Şi-a petrecut copilăria între Braşov şi Caracal pentru că tatăl său, pilot de vânătoare, era tot timpul detaşat.

MĂRTURIE CUTREMURĂTOARE. Testament VIDEO al lui IURIE DARIE. Ce și-ar fi dorit actorul să se întâmple după moartea sa

A urmat cursurile Şcolii Populare de Artă. Apoi, după ce a dat examen de admitere de patru ori, a intrat la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică la clasa lui Amza Pelea. După terminarea studiilor a fost repartizat la Teatrul din Petroşani, unde a ajucat în numeroase piese. După această rampă de lansare, de-a lungul carierei a jucat la Teatrul Mic, Teatrul din Sibiu, Teatrul de comedie, Teatrul Odeon, iar din 2001 în piese pe scena Teatrului Naţional Bucureşti.

TESTAMENT VIDEO. Fața mai puțin cunoscută a lui IURIE DARIE: a fost un copil sărac și un tată agresiv. Care i-au fost cele mai mari REGRETE

În 1980 regizorul Mircea Mureşan l-a distribuit în rolul care este considerat unul dintre cele mai importante din cariera sa: "Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii", ecranizarea romanului lui Liviu Rebreanu.

A mai jucat în filme precum: „Horea”, „Pădureanca”, „Furtună în Pacific”, „Mircea”, „Şobolanii roşii” „Al matale, Caragiale”, „Păcalp se întoarce”.

Anca Pandrea RUPE TĂCEREA după înmormântarea lui Iurie Darie. MĂRTURII CUTREMURĂTOARE
Şerban Ionescu a fost diagnosticat, în urmă cu un an, cu borelioză, o boală gravă provocată de înţepătura de căpuşă. La jumătatea lunii mai, Guvernul a alocat 88.000 de lei din Fondul de rezervă pentru tratamentul în străinătate al actorului.

În Germania, medicii l-au diagnosticat cu scleroză amiotrofică, boală cu simptome asemănătoare boreliozei, care afectează muşchii şi provoacă dificultăţi de vorbire, respiraţie şi deglutiţie. Funcţiile fundamentale ale corpului sunt afectate treptat.Potrivit unor surse apropiate actorului, acesta ar fi refuzat în mai multe rânduri după revenirea din străinătate să se interneze, preferând să fie îngrijit la domiciliu de un medic angajat de un prieten.





Sursa: EVZ.ro

Nessun commento:

Posta un commento