La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 4 novembre 2012

Parlamentarii diasporei, un eşec anunţat‏

Anul acesta îşi încheie mandatul prima serie de parlamentari reprezentanţi ai diasporei, o promoţie de repetenţi din păcate pentru noi. Patru ani sacrificaţi pe altarul plimbărilor, spectacolelelor electorale, scandalurilor prin bodegile străinătăţurilor, în care aleşii diasporei îşi ţineau şedinţele de partid, în fum de mici, cârnăciori şi frigănele, umezite de valuri de berici spumoase, cum îi şade bine oricărui politician care se respectă, făcând din când în când cinste “militanţilor” obedienţi.

Cei şase parlamentari “reprezentanţi ai diasporei – Viorel Riceard Badea (senator PDL), Raymond Luca (senator PNL), William Gabriel Brînză (deputat PDL), Kötö Josif (deputat UDMR), Mircea Lubanovici (deputat PDL), Tudor Panţîru (deputat PSD), au un numitor comun deosebit de important , dar mai ales penalizant din punctul de vedere al unui alegător conştient:
În cei patru ani de mandat, nu au fost capabili să treacă niciun proiect de lege în favoarea Românilor din diaspora. Îi găsim în schimb pe toţi înghesuiţi într-o formă sau alta ca iniţiatori ai unor proiectele de legi de reglementare a statutului parlamentarilor, recte avantajele şi privilegiile castei politice.
Impotenţa lor de a promova proiecte de legi viabile pentru diaspora, rezidă mai ales din……

continuă aici: http://politicstand.ro/parlamentarii-diasporei-un-esec-anuntat/

Scris de Mihai Muntean in data de October 12, 2012

Sursa: PoliticStand

Nessun commento:

Posta un commento