La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 27 novembre 2012

Satul fără mămici, noul volum al scriitoarei Ingrid Beatrice Coman‏




“Satul fără mămici”, Editura Rediviva, noiembrie 2012

Sămbătă 24 noiembrie 2012, editura Redivva din cadrul Centrului Cultural Italo Român din Milano a lansat primele sale volume: Repere Culturale Românești in Peninsulă și volumul de povestiri “Satul fătă mămici” al cunoscutei și apreciatei scriitoare Ingrid B. Coman.

Satul fără mămici (Il vilaggio senza madri, 160 pagini) apărut în limbile română și italiană, este primul volum care surprinde din punct de vedere literar drama sufletească a copiiilor din România, rămași acasă în așteptarea părinților plecați la muncă în străinatate. O problemă sensibilă și delicată își face loc între argumentele care reprezintă poate una din consecințele cele mai tragice ale emigrației românești de dupa 1990: drama copiilor rămași singuri acasă.

Impresionată și marcată sufletește de poveștile atâtor mame nevoite să ia calea “străinătății”, Ingrid Coman așterne pe hârtie nu cuvinte ci lacrimi, lacrimi multe și ascunse, care stau să cadă din colțul ochilor celor care nu înțeleg de cei ce mari i-au decizii pe care ei ni nu pot să le înțeleagă: (…) Zece. Zece copii care aveau ceva de spus. Zece povestiri care se cereau aşternute pe hârtie. Eu n-am făcut mare lucru. Am încercat doar să ascult, în smerită tăcere, în acele momente sacre ale zilei în care totul tace, totul doarme, şi atunci poţi să auzi, abia abia şoptită, vocea ascunsă şi misterioasă a celor care nu vorbesc niciodată, ci doar trimit în lume freamătul inimii lor, cu speranţa că cineva îl va culege şi îl va povesti (Ingrid Coman, din prefața cărții)

Satul fără mămici, este primul volum publicat în limba română al scriitoarei Ingrid B Coman, stabilită după 1990 în Italia, actualmente trăind în Malta.Între volumele publicate: "La città dei tulipani" (Oraşul lalelelor, 2005), Non spegnete la luce" (Nu stingeţi lumina, 2008), "Tè al samovar" (Ceai la samovar, 2008 Editura Harmattan, Torino), Per chi crescono le rose" (Pentru cine cresc trandafirii), Uroboros 2010.

O parte din fondurile obtinute din vanzarea cartii vor fi destinate unor proiecte sociale pentru ajutorarea copiiilor aflati in dificultate.

Pentru cei intresati sa procure volumul pot scrie pe adresa: redivivaedizioni@gmail.com;www.redivivaedizioni.it

Cartea se poate gasi si la sediul Bibliotecii din Milano.

Nessun commento:

Posta un commento