La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 25 novembre 2012

Româncă violată de soţul prietenei ei

O îngrijitoare româncă în vârstă de 33 de ani a trăit infernul chiar în casa prietenei ei, plecată în concediu în România. În urmă cu câteva luni l-a cunoscut pe soţul prietenei ei şi nici prin cap nu i-a trecut vreodată că acesta îi va face viaţa un coşmar. Conform ziarului Il Mattino agresorul se numeşte Ion Scheau Sorin şi este rezident într-o locuinţă din centrul oraşului Padova. Românul a ademenit-o pe femeie spunându-i că o invită la cină pentru că a pregătit o specialitate: iepure cu vin.

Toate bune şi frumoase până în momentul în care tânăra româncă se ridică de la masă, îi mulţumeşte bărbatului pentru cina delicioasă şi se îndreaptă spre ieşire. Sorin, agitat poate şi din cauza paharelor de vin băute, fuge repede la uşă, o închide bine şi îi spune prietenei soţiei lui că o iubeşte. Românca îl respinge, moment în care bărbatul devine violent. Începe să o lovească cu pumnii şi picioarele şi o târâie până în dormitor unde o violează cu cruzime. După aproximativ o oră tânăra încearcă să fugă din casa groazei, dar bărbatul o agresează din nou, violând-o pentru a doua oară. Abia spre dimineaţă, în jurul orei 5 românca reuşeşte să fugă şi imediat anunţă organele de poliţie, care s-au deplasat la faţa locului.În urma cercetărilor făcute au dedus că românca nu a minţit, drept pentru care Ion Scheau Sorin a fost arestat pentru viol şi sechestru de persoane. Tânăra româncă a fost dusă la spital. Medicii au stabilit că leziunile cauzate de viol se refac în termenul de 21 de zile. Rămâne de văzut în cât timp tânăra îşi va reveni din punct de vedere psihic şi dacă va mai fi capabilă să trăiască singură în Peninsulă.

A.L.

Sâmbătă 24 noiembrie 2012

Nessun commento:

Posta un commento