La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 20 novembre 2012

Ingrid Beatrice Coman: “Satul fără mămici”/”Il villaggio senza madri”, Editura Rediviva, Milano 2012‏

“Satul fără mămici”, editie bilingva (romana si italiana) dedicata "orfanilor migratiei", "privește prin prismă literară efectele emigrației asupra copiilor rămași acasă, cu părinți aflați la muncă în străinătate. Volumul apreciatei scriitoare Ingrid Beatrice Coman este un semnal al dramei sufletești pe care o traversează copiii rămași fără ocrotirea părinților. Cartea poate fi cumpărată la prețul de 10 euro, urmând ca o parte din fondurile obținute, să fie destinate proiectelor pentru sprijinirea copiilor aflați în dificultate."

(…) Zece. Zece copii care aveau ceva de spus. Zece povestiri care se cereau aşternute pe hârtie. Eu n-am făcut mare lucru. Am încercat doar să ascult, în smerită tăcere, în acele momente sacre ale zilei în care totul tace, totul doarme, şi atunci poţi să auzi, abia abia şoptită, vocea ascunsă şi misterioasă a celor care nu vorbesc niciodată, ci doar trimit în lume freamătul inimii lor, cu speranţa că cineva îl va culege şi îl va povesti (Ingrid Beatrice Coman - „Satul fără mămici”)

Lansarea volumului "Satul fara mamici" de Ingrid Beatrice Coman, in Editura Rediviva, 2012 va avea loc sambata, 24 noiembrie, ora 17,45, în cadrul Bibliotecii românești din Milano, Via Trebbia 33

Pentru informații: infoculturaromena@gmail.com , cel. 3407638880

Silvia Dumitrache
L'Associazione delle Donne Romene in Italia - ADRI
Via Friuli 8/A Milano 20135
Cell: 0039/3343540648
www.teiubestemama.it
http://dumitrachesilvia.wordpress.com/

1 commento:

Anonimo ha detto...

draga ingrid un salut din porenone.as vrea sa te pot contacta;a murit tata meu in 2010 si as vrea sa scriu o micuta cartulie despre viata lui si vreau un ajutor . .te pup dulce daniela celular: 3280839133

Posta un commento