La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 1 novembre 2009

Adrian Mutu, subiect de carte


Sambata, 31 Octombrie 2009

Un jurnalist din Florenţa, pasionat de viaţa "Briliantului", l-a transformat pe Mutu în personaj de carte. Autorul susţine că volumul de peste 150 de pagini "este un omagiu critic, deoarece nu ascunde nimic şi spune tot adevărul".

"Mutu constituie esenţa fotbalului. Mutu face tot, el decide totul pe teren şi nu sunt mulţi care pot face asta", a spus autorul cărţii care îl are în centru pe atacantul Fiorentinei.

Mai mult, ziaristul Matteo Morandini l-a comparat pe "Briliant" cu Elvis Presley: "Cei doi sunt născuţi în aceeaşi zi, o zi a fenomenelor, 9 ianuarie".

La prezentarea volumului au luat parte oficiali ai Fiorentinei, precum şi peste o sută de suporteri.

Cartea intitulată "Ca nimeni altul" prezintă viaţa şi cariera de fotbalist a lui Mutu, inclusiv perioada Chelsea şi urmările sale. Românul a fost invitat la lansarea cărţii, însă nu a participat la eveniment.

Volumul a apărut într-un tiraj de peste 5.000 de exemplare, la preţul de 18 euro bucata. Mutu a intrat astfel într-o galerie selectă a fotbaliştilor despre care s-au scris cărţi, alături de Nicolae Dobrin, Mircea Lucescu, Gică Hagi sau Dorinel Munteanu.

Pe de altă parte, decarul Fiorentinei este incert pentru meciul cu Catania, programat duminică în etapa a 11-a din Serie A. După jocul de miercuri cu Genoa el a acuzat dureri la genunchiul stâng.

Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento