La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 8 novembre 2009

Echipa romaneasca, discriminata. Fotbalistii Asociatiei “Alleanza Romena” de langa Padova, lasati fara teren


de Adrian Teodorescu
Giovedì, 5 Novembre 2009

Adrian Teodorescu, presedintele Asociaziei “Alleanza Romena” din San Giorgio in Bosco (Padova), una dintre cele mai vechi asociatii romanesti din Italia, va semnaleaza faptul ca echipa de fotbal a asociatiei este discriminata de primaria locala.
Cazul a fost mediatizat si de ziarele “Il Mattino di Padova”, “La Voce dei Berici” din Vicenza si “Gazeta Romaneasca”, saptamanal al romanilor din Italia.Campionatul de fotbal, dar numai in deplasare.
Echipa asociatiei “Alleanza Romena” din San Giorgio in Bosco a revenit in competitie in campionatul de amatori a cupei Libertas, cu un personal compus in intregime din jucatori de origine romana.
Echipa asociatiei a incercat deja aceasta aventura din 2005 pana in 2007, apoi experienta s-a intrerupt din cauza unor probleme de organizare.
De anul acesta, eram oricum gata sa incepem campionatul, cu 18 fotbalisti, tehnician si directori.
Numai ca terenul pe care il utiliza echipa pe vremea sa, acela din zona Sannt’Anna Morosina, nu mai este la dispozitie. Am cerut o conventie pentru a disputa doua meciuri pe luna platind bineanteles sumele necesare.
La inceput ni s-a spus ca nu exista spatiu pentru noi. Vorbind apoi cu conducatorii de la Ac Calcio San Giorgio, am aflat ca pe timpul a doua duminici pe luna am fi putut juca fara probleme. Am formulat astfel o noua cerere la administratia locala actuala, dar ne-a fost respinsa.
Faxul expediat de Primarie la Asociatia Alleanza Romena, sub semnatura consilierului pentru Sport Fabio Miotti si a primarului Renato Roberto Miatello, spune: “Complexul sportiv din Sant’Anna Morosina este in conditii ingrijoratoare asa cum s-a stabilit deja in urma a doua inspectii efectuate de experti in iulie si august. Pentru moment incheierea unei alte conventii pentru utilizarea terenului s-ar putea dovedi o inconstienta”.
Atat eu personal cat si ceilalti membri ai asociatiei am ramas dezamagiti de raspuns. Nu inteleg de ce Ac Calcio San Giorgio poate beneficia de teren si noi nu. Ne simtim discriminati. Noi vrem doar sa ne intalnim ca si comunitate practicand sport. A fost un mare efort sa adunam din nou echipa, si chiar risca sa ramana inutil.
Din fericire conducerea de la libertas ne-a permis sa jucam in deplasare. La acesta s-au adaugat alte probleme pentru antrenamentele pe care le faceam pe terenul din Lobia. Ne-a fost ceruta plata de 70 de euro pentru doua ore si jumatate de utilizare a terenului, fara dusuri sau vestiare. Mi se pare excesiv, tinand cont de faptul ca am oferit disponibilitatea noastra sa participam la intretinerea terenului

Fonte: San Giorgio in Bosco

Nessun commento:

Posta un commento