La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 8 novembre 2009

Asociatia romanilor din Sicilia - SI.RO. - deplange moartea lui Mirko si face demersuri pentru a ajuta familia acestuia‏


Comunicat de presa

Catania,05 noiembrie 2009

Asociaţia românilor din Sicilia - SI.RO. deplânge moartea lui Mirko
şi face demersuri pentru a ajuta familia acestuia

Vestea morţii lui Mirko a întristat toată comunitatea română din Sicilia. Toţi voluntarii şi simpatizanţii Asociaţiei românilor din Sicilia SI.RO., s-au reunit ieri, 4 noiembrie 2009 pentru a decide ce iniţiative sunt necesare pentru a ajuta familia îndurerată a micuţului Mirko.

Această veste tristă l-a afectat într-un mod cu totul aparte pe Preşedintele SI.RO., prof. Giovanni Falsone. Evenimentul dramatic care a lovit familia lui Mirko a survenit în acelaşi moment în care domnul Preşedinte comemora moartea fratelui său, Enrico, decedat in 2001 în aceleaşi circumstanţe – lovit de un autoturism. În timp ce pentru Mirko nu s-a găsit un loc la secţia de reanimare din spitalele din Messina, trebuind să fie transferat la spitalul Cannizzaro din Catania, unde a ajuns fără a mai prezenta semne vitale, fratele prof. Falsone, Enrico, a avut o agonie de 10 zile.

Având personal o experienţă similară în familie, Preşedintele SI.RO subliniază: “Din păcate, moartea neprevăzută şi dramatică a unui copil din cauză că nu s-a putut interveni rapid, într-un mod adecvat sau din lipsă de cadre şi structuri, este de neconceput! Restructurările din spitale trebuie făcute, dar nu pe capete de bolnavi. Nu se pot reduce locurile la secţiile de reanimare ştiind că volumul cererilor este mai mare decât cel al ofertei. ”

În concluzie, Prof. Falsone invită toţi voluntarii – români şi italieni – să contacteze familia lui Mirko pentru a face toate demersurile necesare în a da un ajutor concret familiei lui Mirko. În acest demers ne bazăm şi pe sprijinul comunităţii rrome din Catania, cu care SI.RO. are o foarte bună colaborare.


Asociaţia SI.RO. SICULO ROMENA E CON IL RESTO DEL MONDO, organizaţie non-guvernamentală şi non-profit (ONG / it. ONLUS), a luat fiinţă în data de 7 noiembrie 2006. Asociaţia a fost constituită în scopul de a oferi asistenţă imigranţilor proveniţi din România şi “din restul lumii”, aşa cum o arată însăşi denumirea Asociaţiei.

Preşedintele Asociaţiei, prof. Giovanni Falsone, este şi iniţiatorul şi promotorul acestui proiect. Ideea de a infiinţa o asociaţie pentru ajutorarea românilor i-a venit profesorului Falsone după ce a cunoscut în Italia mulţi români în dificultate. “Prof. Falsone este mai român decât noi toţi”, potrivit exprimării unuia dintre membrii noştri de naţionalitate română.

Prezentare

Pentru mai multe informaţii, persoana de contact este:
Georgeta DAVID
Reprezentant în relaţia cu media în România
Tel.: + 40747 533 887
E-mail: iulia.david@yahoo.co.uk

Nessun commento:

Posta un commento