La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 26 novembre 2009

Invitatie la dezbatere despre filmul "Francesca" cu Bobby Paunescu si Monica Barladeanu‏

"FRANCESCA" ARE UN VIS.
UN VIS PERICULOS,
ACELA DE A VENI ÎN ITALIA

Din 27 Noiembrie in cinematografele italiene, filmul romanesc care a starnit furiile deputatei Alessandra Mussolini a fost aplaudat la Festivalul de la Venetia in 2009. Regizorul Bobby Paunescu si "Francesca" (Monica Barladeanu) vor veni in orasul dumneavostra pentru a lua pulsul comunitatii romanesti.

Ii puteti intalni la:

- TORINO, sambata 28 Noiembrie a.c. la Cinema Nazionale de pe Via Pomba,7 incepand cu ora 20:00. Dupa vizionarea filmului, va urma o dezbatere cu protagonistii si producatorii.

- ROMA, duminica 29 Noiembrie a.c. la Centrul Comercial "La Strada" din Circonvallazione Nomentana 528 Roma, incepand cu ora 16:00. Dezbaterea impreuna cu protagonistii, producatorii si publicul va fi moderata de avocatul Fabio Maria Galiani, expert in imigratie.

- PADOVA, joi 3 Decembrie a.c. la Cinema Multisala Astra din Via T. Aspetti, 21 incepand cu ora 21:30. Dupa vizionarea filmului va urma o dezbatere cu protagonistii si producatorii.

- TRIESTE, vineri 4 Decembrie a.c. la Cinema Ariston incepand cu ora 20:00. Dupa vizionarea filmului va urma o dezbatere cu protagonistii si producatorii.

- UDINE, vineri 4 Decembrie a.c. la Cinema Visionario din Via Ascuini, 33 incepand cu ora 22:30. Dupa vizionarea filmului va urma o dezbatere cu protagonistii si producatorii.


“Francesca” este un film care explora lucrurile la care renuntam prea usor pentru a cauta o viata mai buna în alta parte, în timp ce fiecare dintre noi lupta pentru a-si gasi un loc propriu. “Francesca” este o poveste contemporana despre familie, relatii individuale, despre nevoia de a avea încredere în ceilalti si riscurile pe care le implica acest lucru. Mai mult, este oglinda societatii în care traim – violenta, agresiva si periculoasa. - Bobby Paunescu

Nessun commento:

Posta un commento