La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 26 novembre 2009

Revelion 2010 la San Giorgio in Bosco

Va invitam la petrecerea noptii de Revelion intr-un restaurant cu specific romanesc. Programul v-a incepe la ora 20.00 pana dimineata la ora 06.00.
Restaurantul “SAN GIORGIO” se afla in Str. Chiesa, n° 223 - LOBIA de San Giorgio in Bosco (PD) : meniu si ambianta de exceptie, va asteptam sa intampinati noul an 2010 alaturi de noi.
Grupul Muzical “STYLE ORYENT” - MUZICA si VINUL fac PETRECEREA
Repertoriul bogat, divers, in permanenta actualizat si atent ales, ce contine atat muzica populara traditionala cat si hituri de ultima ora din muzica dance.
Focuri de artificii, Mos Craciun pentru “cei mici”, Colinde de Anul Nou si un meniu care satisface cele mai exigente cerinte.
Restaurantul are o casacitate de 150 de locuri, iar meniul si bauturile sunt romanesti si italiene.
Pretul, 60,00 de euro de persoana include mancare, bautura, muzica, focuri de artificii la ora 24.00 (pentru copii meniul este 30,00 de euro).
In sala de la primul etaj al restaurantului va fi program de discoteca cu “DJ - DRAGOS” - muzica romaneasca, internationala, populara si manele - jocuri de lumini pentru toate gusturile.
Cei 3 bucatari si 7 ospatari vor servi gustari romanesti si italiene, aperitivul, sarmalute cu mamaliguta, gratar asortat, salata, prajituri, iar dis-de-dimineata, invitatii se vor ”drege” cu ciorba de burta.
Nu ezitati sa rezervati aici o masa pentru noaptea de Revelion.
Cu 60,00 de euro de persoana, puteti petrece Revelionul „ca acasa”, cu sarmale si ciorba de burta. Noaptea dintre ani va aduce alaturi, in restaurantul cu specific romanesc, prieteni si rude care se vor simti ca acasa fara a mai bate drumul pana in Romania.
Parcare mare pentru masini in curtea restaurantului, cu terasa externa pentru fumatori. Pentru consumatii extra meniu, barul restaurantului este deschis toata noaptea.
Pentru cine doreste, se v-a realiza filmatul video al noptii de Revelion in format DVD, si fotografii pentru o amintire de neuitat.
Prenotarile si rezervarile se fac pana pe data de 25 Decembrie 2008 cu plata în anticip. Locurile la mese vor fi personalizate în functie de exigenta fiecaruia.
Pentru prenotare si rezervare:
* Adrian Teodorescu *
- Cell. (+39) 340 666 7745
* Dragos Daniel Gheorghe *
- Cell. (+39) 320 260 7036
LA MULTI ANI !HAPPY NEW YEAR !TANTI AUGURI

Alleanza Romena

1 commento:

Anonimo ha detto...

Revelion la Venetia
Tur de oras cu ghid oficial roman

Venetia - pe pasii lui Iorga si Alecsandri

“Crăiasa de odinioară a Mării Adriatice, ocrotita lui San Marco este Venetia, un oras unic, pe care-l iubeşti în cu totul alt fel decât pe orice alt oraş din lume, chiar şi decât pe acela unde te-ai născut, !
Nicăieri în lume nu se grămădesc atâtea palate şi rămăşiţele unei societăţi dispărute nu sunt mai îmbelşugate”, spunea Nicolae Iorga despre Venetia.

“Fericiţi cei ce iubesc! Şi mai fericiţi cei ce se ascund de lume şi pot să adauge, ca noi, la farmecul amorului lor, pe acela al Veneţiei,
scria in jurnalul lui Vasile Alecsandri.

Plecand de la Gara Santa Lucia o sa descoperim impreuna Venetia admirata de Iorga si Alecsandri, o sa vizitam cartierul Cannaregio cu Casa lui Iorga, Ghetoul Evreiesc -primul ghetou din lume, casa lui Tintoretto, piata Maurilor, o sa vedem cartierul Castello cu casa lui Marco Polo, cartierul San Marco cu maiestosul Pod Rialto, Palatul Contarini del Bovolo cu scara sa in forma de melc , palatul Benzon pe Canalul Grande in care a fost traita ultima parte a povestii de dragoste intre Vasile Alecsandri si Elena Negri; trecand prin fata Teatrului La Fenice o sa ajungem in Piata San Marco .

Tur pietonal in limba Romana cu ghid local autorizat, NU sunt prevazute intrari in muzee/ biserici.
Pret=10,00 Euro/ persoana ( Gratis pentru copiii pana la 7 ani)
Durata=2h30
Loc de intalnire cu ghidul :
31 Decembre 2012 la ora 10h00 in fata Bisericii Scalzi, biserica situata langa Gara Venetia Santa Lucia
1 Ianuarie 2013 la ora 14h00 in fata Bisericii Scalzi, biserica situata langa Gara Venetia Santa Lucia
Modalitati de rezervare:
e-mail : dia_arg@yahoo.fr
site internet: www.ghidvenetia.com
Rezervarea prealabila este obligatorie.

Posta un commento