La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 26 novembre 2009

“Impreuna pentru a ne cunoaste mai bine la Ziua Nationala a Romaniei”‏

Prin prezenta, ARI invita in mod special Asociatiile Romanilor din zona Lazio si Toscana, reprezentanti ai cultelor, partide politice italiene, imprenditori romani si romanii rezidenti in Italia, de a participa la evenimentul “Impreuna pentru a ne cunoaste mai bine la Ziua Nationala a Romaniei”.

ARI pune la dispozitia organizatiilor care doresc sa participe, spatii pentru standuri, vizibilitate pentru afise si prezentari, etc.

Ca si în anii precedenti, Asociatia Românilor din Italia urmează traditia, sărbătorind si în anul acesta Ziua Natională a României. Pentru toti românii care din diferite motive nu pot sărbători acest eveniment alături de cei dragi de acasă, ARI va organiza acest ciclu de manifestări în orasele Roma si Florenta, care să le dea prilejul de a se bucura si a retrăi chiar si printre străini bucuria de a fi Român.

Românii sărbatoresc cu mândrie în fiecare an această zi specială din istoria neamului românesc. Oriunde s-ar afla, în tara mamă sau peste hotare, românii participă la afirmarea identitătii nationale romanesti, prin diverse initiative (spectacole, manifestări, etc.) în cadrul cărora se promovează cultura si traditia românească.


"În această zi - scria Nicolae Iorga - a sosit un ceas pe care-l asteptam de veacuri, pentru care am trăit întreaga noastră viată natională, pentru care am muncit si am scris, am luptat si am gândit. A sosit ceasul în care cerem si noi lumii dreptul de a trăi pentru noi, dreptul de a nu da nimănui ca robi rodul ostenelilor noastre".

Evenimente:

“Impreuna pentru a ne cunoaste mai bine la Ziua Nationala a Romaniei” – 28 noiembrie 2009 – Prato,Firenze

“Impreuna pentru a ne cunoaste mai bine la Ziua Nationala a Romaniei” – 29 noiembrie 2009 – Roma

  1. IMPREUNA PENTRU A NE CUNOASTE MAI BINE LA ZIUA NATIONALA A ROMANIEI.doc Scarica
  2. volantino INSIEME PER CONOSCERCI MEGLIO ALLA FESTA NAZIONALE DALLA ROMANIA.pdf Visualizza Scarica
  3. locandina INSIEME PER CONOSCERCI MEGLIO ALLA FESTA NAZIONALE DALLA ROMANIA.pdf Visualizza Scarica
  4. spec roma.wmv Scarica
Va astept cu drag,

Eugen Terteleac

Via del Fringuello, 50 A, Roma
Tel./ Fax. +39 06263162
Cell. +39 3286373670
e-mail: info@associazionedeiromeni.it
www.associazionedeiromeni.it

Nessun commento:

Posta un commento