La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 31 maggio 2012

Cutremur în Italia. Român rănit la Mirandola

Marţi, 29 Mai 2012

CUTREMUR ÎN ITALIA. Un cetăţean român a fost rănit la un picior în cutremurul produs marţi dimineaţă în zona de Nord a Italiei, fiindu-i deja acordate îngrijirile medicale necesare, a precizat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al MAE, Ovidiu Dranga.

Domul din localitatea în care a fost rănt un român s-a prăbuşit

CUTREMUR ÎN ITALIA. "În momentul de faţă, urmare a investigaţiilor făcute de consulatul nostru de la Milano, există un cetăţean român rănit în localitatea Mirandola. Numele lui este Popa Laurenţiu Danile, în vârstă de 44 de ani, care a suferit un accident uşor la un picior, el primind deja îngrijirile medicale necesare", a afirmat oficialul MAE.

El a arătat că, din informaţiile deţinute până în prezent de consulatele generale ale României de la Milano, Bologna şi Trieste, acesta este singurul caz al unui român victimă a cutremurului de marţi dimineaţă.
Pe de altă parte, oficialul MAE a arătat că există posibilitatea existenţei unor cetăţeni români sinistraţi în urma seismului, iar în prezent în zonele afectate se află deja echipe consulare trimise de misiunile României de la Bologna şi Trieste care încearcă identificarea unor astfel de cazuri şi să le acorde ajutorul necesar. O a treia echipă consulară de la Milano se va deplasa, de asemenea, în teren.
CUTREMUR PUTERNIC în Italia. Cel puţin 11 persoane au MURIT LIVE TEXT
"Consulatele generale de la Bologna, Trieste şi Milano sunt în permanentă legătură cu autorităţile italiene pentru a afla informaţii despre cetăţenii români. Aceste detalii vor fi actualizate pe măsură ce vom avea informaţii suplimentare", a mai spus Dranga.
Cel puţin 11 persoane au murit marţi dimineaţă într-un cutremur puternic înregistrat în provincia Modena, cu o magnitudine de 5,8 grade potrivit primelor date ale Institutului naţional italian de Geofizică şi Vulcanologie, relatează postul RAI News24 în pagina electronică.
Două dintre cele şase victime sunt din Mirandola, unde o persoană a murit prinsă sub dărâmăturile locuinţei sale, iar alta sub dărâmăturile unui depozit industrial.

MAE informase, vineri, că în taberele special amenajate de autorităţile italiene pentru sinistraţii cutremurului produs în regiunea Emilia Romagna, săptămâna trecută, pe 20 mai, sunt cazaţi în jur de 50 de cetăţeni români.

Sursa: Realitatea

Citeşte şi:
Mărturiile dramatice ale românului rănit în cutremurul din Itali
Cutremur puternic în Italia. Un seism cu magnitudinea de 5,7 grade a avut loc în nordul ţării. Cel puţin 11 morţi. Un român, printre răniţi

Nessun commento:

Posta un commento