La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 13 maggio 2012

Marşul Unirii la Roma

În data de 16 mai anul curent Asociaţia Noua Dreaptă filiala Italia împreună cu Asociaţia Dacia, vor organiza la Roma, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la răpirea Basarabiei de către Imperiul Rus, Marşul Unirii cu scopul de a comemora trista dată de 16 mai 1812 când, în urma tratatului de la Bucureşti dintre Imperiul otoman şi cel ţarist, Basarabia a fost ruptă pentru prima oară din trupul vechei Moldove fiind supusă de atunci înainte unei continue şi intense politici de rusificare, de deznaţionalizare şi de deportări a căror consecinţe se extind până în zilele noastre.Prin acestă manifestaţie dorim să aducem în atenţie drama românilor din Republica Moldova şi din regiunile încorporate astăzi de Ucraina, Bucovina de nord şi Bugeac, români rupţi de Patria mama şi deseori ignoraţi de autorităţile române. Pe lângă acest tratament nemeritat se adaugă activităţile ostile ale trupelor ruseşti din Transnistria care sub faţada unei misiuni de pacificare continuă de fapt ocupaţia vechei Basarabii începută de autorităţile ţariste continuată apoi de cele sovietice. Tensiunea alimentată de trupele ruseşti în regiunea transnistreană a crescut recent în urma uciderii nejustificată a unui tânăr în localitatea Vadu lui Vodă şi care a cauzat indignarea opiniei publice româneşti.
Programul manifestaţiei constă într-un Marş al Unirii care va avea umătoarele etape.
- Începând cu ora 10 întâlnire în faţa Ambasadei României, Via Nicolo Tartaglia 36
- De la ora 14 manifestaţie în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse, Via Gaeta 5
- La ora 17 încheierea marşului în faţa Ambasadei Republicii Moldova, Via Montebello, nr. 8
Invităm pe această cale pe toţi cei simt româneşte pentru a transmite un mesaj scurt şi clar: Sângele apă nu se face!

As. Noua Dreaptă – Italia
italia.nouadreapta.org
nouadreaptait@yahoo.com

Nessun commento:

Posta un commento