La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 21 maggio 2012

România fără speranţă. Băsescu recunoaşte: românii din străinătate n-au de ce să se întoarcă în ţară

D.D. | 21 Mai 2012
Foto: Agerpres

Preşedintele Traian Băsescu a recunoscut că românii plecaţi în străinătate nu au de ce să se întoarcă în ţară pentru că nu ar avea acelaşi nivel de trai.

Un tânăr angajat în domeniul IT în Statele Unite l-a lăsat fără replică pe Traian Băsescu, la o întâlnire care a avut loc la Chicago.
Şeful statului n-a reuşit să-i enumere trei motive pentru care ar merita să se întoarcă în România.
"Toţi ne iubim ţara, dar viaţa nu e numai dragoste de ţară, e şi viaţa de zi cu zi. În momentul de faţă, România nu este în masura să asigure cetăţenilor ei salarii, respectiv un nivel de trai, ca statele care nu au trecut prin comunism", a răspuns Traian Băsescu.

Sursa: Antena3

Nessun commento:

Posta un commento