La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 19 maggio 2012

A primit şansa vieţii! Un jucător român de care sigur nu ai auzit vede de pe teren retragerea lui Inzaghi de la AC Milan!

Stranieri | Serie ASurpriză URIAŞĂ în Italia
13/05/12

Fotbalul românesc a intrat într-un con de umbră în ultimii ani, dar chiar şi în aceste condiţii există jucători care reuşesc. La mare căutare sunt portarii. După Costel Pantilimon (Manchester City), Laurenţiu Brănescu (Jventus) sau Dinu Moldovan (Espanyol), încă un român îşi face loc într-un campionat puternic.

Suceveanul Florin Logofătu, transferat în luna decembrie 2011 la echipa Novara din Serie A, a fost convocat pentru meciul cu AC Milan de pe San Siro. Meciul cu Novara va fi ultimul în tricoul "diavolilor" pentru jucători de legendă ai lui AC Milan. Seedorf, Inzaghi, Gattuso, Van Bommel şi Nesta au anunţat zilele trecute că nu vor mai evolua la echipa lui Allegri.

Logofătu are 17 ani şi a ajuns în Italia după ce a susţinut probe de joc, fiind oprit la echipa a treia a clubului. În doar câteva luni a făcut un salt uriaş.

Înainte de transferul la Novara, Logofătu a fost legitimat la Academia de fotbal a lui Gică Hagi, acolo unde a cucerit şi un titlu de campion naţional de juniori, învingând în finală formaţia similară a lui CFR Cluj. În acea perioadă, Florin a cochetat şi cu lotul naţional de juniori, acolo unde l-a avut concurent pe post pe stelistul Valentin Cojocaru, care a susţinut recent probe de joc la FC Liverpool.

Novara a retrogradat din Serie A alături de Cesena şi Lecce.
Sursa: ProSport

Nessun commento:

Posta un commento