La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 18 dicembre 2011

Discutarea aderării României la Schengen, amânată de Consiliul JAI

Actualizat Marţi, 13 Decembrie 2011

Miniştrii de interne din ţările UE nu vor discuta, marţi, despre un calendar al aderării României şi Bulgariei la Schengen, ci vor asista doar la o prezentare a situaţiei de către preşedinţia poloneză, au declarat pentru NewsIn surse din delegaţia română ce participă la Consiliul JAI de la Bruxelles.
Miniştrii de interne vor face, în schimb, un apel pentru ca această problemă să fie rezolvată până în martie, au mai spus sursele NewsIn.

Un comunicat al Ministerului Administraţiei şi Internelor informa, luni, că miniştrii prezenţi la Consiliul JAI "vor aborda" stadiul aprobării proiectului de Decizie a Consiliului privind aplicarea integrală a dispoziţiilor acquis-ului Schengen în România şi Republica Bulgaria. Subiectul figurează, într-adevăr, pe agenda Consiliului JAI publicată pe site-urile oficiale ale UE.

Presa bulgară a vehiculat în ultimele zile că la Consiliul JAI de marţi şi miercuri se discută un calendar al aderării României şi Bulgariei la Schengen, potrivit căruia integrarea urmează să se facă în etape - la 25 martie 2012 cu frontierele maritime şi aeriene, iar până la 31 iulie 2012 şi cu frontierele terestre. Deşi recunoştea că nu este clar dacă poziţia Olandei s-a modificat, presa bulgară aprecia drept un semnal bun faptul că miniştrii de interne ar discuta un calendar concret al aderării României şi Bulgariei la Schengen.

Poziţia Olandei - singura ţară care se împotriveşte aderării României şi Bulgariei la Schengen - nu pare, într-adevăr, să se fi schimbat, ci, dimpotrivă, premierul olandez a sugerat săptămâna trecută că Haga şi-ar putea impune veto-ul şi în martie.

Olanda a spus în repetate rânduri - după ce, în septembrie, a blocat aderarea României şi Bulgariei la Schengen - că aşteaptă mai întâi raportul interimar din februarie al CE privind lupta anticorupţie în cele două ţări, pentru a-şi modifica, eventual, poziţia.

Sursa: Realitatea Net

1 commento:

Anonimo ha detto...

Harta Romaniei cu imaginile alese este foarte frumoasa,mariti-o,ar putea fi una dintre cele mai bune reclame turistice ale Romaniei atit de putin cunoscuta pentru frumusetea ei si in general ignorata de catre europenii care ne vorbesc de rau,dar vin aici numai sa ia pe degeaba,cu japca,sa fure,dar "nu se spune",pentru ei numai romanii fura.

Posta un commento