La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 5 agosto 2010

Copila fantomă. O fetiţă de origine română nu există oficial deoarece s-a născut într-un elicopter în Italia

02 august 2010

O fetiţă de origine română, din Italia, s-a născut în urmă cu aproape două săptămâni, dar, oficial... nu există. Copila a venit pe lume într-un elicopter-ambulanţă, iar legea nu spune cine ar trebui să înregistreze naşterea, într-un asemenea caz.

Iat-o pe copila "fantomă", cum au poreclit-o jurnaliştii italieni. "Copila e sănătoasă, e cu mama ei. Dar nu există, pentru că s-a născut într-un elicopter", spune o jurnalistă din Italia.

Elicopterul-ambulanţă a fost chemat pentru a o duce pe mama însărcinată la spital. Însă românca a născut în timpul zborului. Din această cauză, părinţii trec printr-un adevărat coşmar birocratic. Legea italiană prevede că, dacă un copil vine pe lume într-un avion, bebeluşul trebuie înregistrat de directorul aeroportului de destinaţie. Dar acesta nu e cazul micuţei Sabrina.

"S-a născut într-un elicopter sanitar, iar ambulanţa nu are un director (n.r. care să poată înregistra naşterea), de aceea, persoana care se ocupă de ambulanţa din Piemont va încerca să înregistreze copila mâine", spune jurnalista italiană.

Întâi, va fi scris un document, pe baza jurnalului de bord al elicopterului. Actul va ajunge la apoi primărie, care, îi va da, în sfârşit, copilei, certificatul de naştere.

Sursa: Observator

Nessun commento:

Posta un commento