La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 8 agosto 2010

Veşti bune pentru muncitorii români: Italia, plus economic de 0,4% în trimestru doi

07 aug 2010
Mediafax Economia Italiei a crescut cu 0,4% în trimestrul al doilea al acestui an, în linie cu prognozele analiştilor, sugerând că situaţia din zona euro se îmbunătăţeşte.

Avansul economic al Italiei e o veste bună pentru Zona euro.
FOTO: Grup RC

Raportat la acelaşi trimestru al anului trecut, PIB-ul celei de-a treia mari economii din zona euro a crescut cu 1,1%, a anunţat vineri institutul naţional de statistică ISTAT.

Ambele cifre s-au plasat exact la media estimărilor a 22 de analişti contactaţi anterior de Reuters.

În primele trei luni ale acestui an, economia italiană crescuse cu 0,4% faţă de trimestrul anterior, respectiv cu 0,5% raportat la ianuarie-martie 2009.

Italia este prima mare economie din zona euro care dă publicităţii datele PIB pe trimestrul al doilea. Germania şi Franţa vor publica datele săptămâna viitoare, în aceeaşi zi cu primele estimări ale Eurostat privind zona euro şi UE.

Economiştii susţin că toţi indicatorii anunţă un trimestru doi bun pentru zona euro, cu o creştere economică de 0,6% faţă de primul trimestru.

Sursa: Realitatea.net

Nessun commento:

Posta un commento