La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 3 agosto 2009

110.000 de români au trecut graniţa pe la frontiera de vest a ţării, în ultima lună


Duminica, 02 August 2009

Românii care muncesc în străinătate se întorc în ţară, în concediu. Mai puţini însă faţă de alţi ani, deoarece, spun ei, criza i-a afectat şi i-a obligat fie să renunţe la vacanţă, fie să o scurteze.

În ultimele zile, traficul de frontieră de la graniţa de vest din judeţul Arad s-a intensificat, şi asta pentru că în Occident este perioadă de vacanţă. Aşa se face că acum trec prin Vama Nădlac cu cel puţin 10% mai multe maşini decât în mod obişnuit. Totuşi, traficul este mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anilor precedenţi. "Sunt în concediu două săptămâni. Străzile sunt foarte aglomerate. Concediul de anul acesta este scurt. Se simte criza", a spus unul dintre românii care s-au întors în vacanţă în ţară.

Dacă în anii precedenţi, maşinile erau ticsite de cadouri, acum puţine mai sunt încărcate până la refuz. "Anul acesta sunt mai puţini bani. Foarte puţini, că şi în Italia se lucrează foarte puţin", a declarat un altul.

Poliţiştii de frontieră s-au pregătit totuşi ca să-i primească pe cei care vin din alte ţări cu mai multe puncte de control. Prin punctele de trecere a frontierei din judeţul Arad au trecut în ultima lună 110.000 de persoane, majoritatea prin vama Nădlac.

Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento