La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 9 agosto 2009

Un copil român a fost internat la Napoli cu arsuri pe 80% din corp

Joi, 06 August 2009
Un copil român din oraşul italian Napoli a fost internat cu arsuri grave pe 80% din corp după ce s-a jucat cu o brichetă, scrie cotidianul La Repubblica.

Potrivit carabinierilor, copilul, în vârstă de nouă ani, era acasă cu fratele său şi cu o verişoară şi se juca în grădină de-a fermierul. El ar fi dat foc, folosind o brichetă, unor materiale, după care a încercat să toarne alcool, direct din sticlă, peste flăcări.

Tricoul şi pantalonii i-au luat foc, potrivit ANSA. Copilul este internat la terapie intensivă. Părinţii săi, care se aflau la muncă în momentul accidentului, nu au făcut deocamdată nicio declaraţie.

Sursa: Realitatea TV

2009-08-05
Gioca con accendino e alcol, grave
Bambino del Napoletano ha ustioni su 80% del corpo
(ANSA) - NAPOLI, 5 AGO - Con ustioni sul 80% del corpo provocate da un gioco pericoloso e' ricoverato in prognosi riservata a Napoli un bambino romeno di 9 anni. Il piccolo giocava nel giardino di casa, a Sant'Antonio Abate, con un accendino e una bottiglia di alcol, quando la fiamma di ritorno l'ha investito LIl bambino e' stato portato nell'ospedale di Castellammare di Stabia poi e' stato ricoverato al Cardarelli. I carabinieri stanno valutando eventuali responsabilita'dei genitori.

Fonte: ANSA.

Nessun commento:

Posta un commento