La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 3 agosto 2009

Anul acesta vom avea o vară prelungită

VEZI PROGNOZA PENTRU URMĂTOARELE TREI LUNI
Sambata, 01 August 2009

Pentru cei care nu reuşesc să ajungă pe litoral nici luna aceasta, meteorologii au o veste bună. Luna septembrie aduce temperaturi mai ridicate decât cele normale. Aşadar, vom avea o vară prelungită, mai ales în sudul ţării.

Regimul termic rămâne plăcut, nu ne aşteptăm la episoade caniculare, aşa cum am avut în decursul săptămânii trecute, aşa cum am avut şi acum două săptămâni. La nivelul întregii ţări temperaturile se încadrează între 25 şi 33 de grade Celsius, ceva mai ridicate, 34-35, numai în Lunca Dunării, a precizat meteorologul Viorica Dima.

Pentru luna august se estimează temperaturi ceva mai ridicate decât în mod obişnuit în toate zonele ţării, iar în ceea ce priveşte precipitaţiile, aceste vor fi normale. August este oricum o lună mai secetoasă, decât celelalte luni de vară, este o lună săracă în precipitaţii, deci acest normal, înseamnă ploi mai puţine, a mai spus Viorica Dima.

Septembrie este o lună în care în partea de sud-est a ţării temperaturile vor fi mai mari decât în mod normal, ceea ce înseamnă că vara se va prelungi, inclusiv în zona litoralului, Dobrogea, Bărăganul, sudul Moldovei.

Totuşi, temperaturile în timpul nopţii scad, în luna septembrie ne putem aştepta şi la temperaturi de sub 0 grade în depresiunile din nordul şi centrul ţării.

În octombrie deja vorbim de temperaturi nocturne de sub minus 5 grade şi condiţii de brumă. În ceea ce priveşte maximele diurne, ne putem aştepta şi la temperaturi de 25 de grade.

Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento