La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 25 agosto 2009

Interviu Walter Zenga "România mi-a dat totul!"


de Dan Filoti, 25.08.2009
Singurul italian care a antrenat şi Steaua, şi Dinamo a plecat din România după un meci direct disputat în Ghencea. Revenise ca adversar la echipa unde a trăit cele mai mari satisfacţii. Acum Walter Zenga are deja vechime în Serie A, dar urmăreşte atent tot ceea ce se întâmplă în campionatul românesc. La o zi după ce a câştigat primul meci ca antrenor al lui Palermo, a acceptat să prefaţeze pentru cititorii ProSport cel mai italian duel din derby.
Aţi bătut Napoli la primul meci cu Palermo, dar Goian a fost rezervă.
Goian are nevoie să se integreze aici şi va avea timp să demonstreze ceea ce ştim sigur că are, calităţi de fundaş de clasă. Mai avem 37 de jocuri în campionat plus cele pe care le vom juca în Cupă, timp suficient să joace. Oricum, meciul cu Napoli a fost unul extraordinar, disputat într-o atmosferă deosebită...
Urmează duelul cu Fiorentina lui Mutu. Goian îl cunoaşte bine...
E abia luni, mai avem până la meci, dar în mod cert până atunci Dorin va fi mult mai familiarizat cu noii săi colegi. Vom vedea cum va fi. Plus că ei au şi meci în Liga Campionilor...
„Steaua - Dinamo rămâne un derby aparte pentru mine”
Tot despre un derby voiam şi noi să vă rugăm să vorbiţi. Cel de la sfârşitul săptămânii, dintre Steaua şi Dinamo.
Din păcate, am fost ocupat în perioada asta şi nu am avut timp să văd prea multe meciuri din campionatul României în primele etape. Totuşi, un meci Steaua - Dinamo rămâne unul aparte. Şi ca jucător, şi ca antrenor am participat la multe astfel de partide şi în Serbia, şi în Turcia, dar derby-ul României rămâne unul aparte pentru mine.
Aţi antrenat şi în Ghencea, şi în „Ştefan cel Mare”. Aţi rămas mai apropiat de unii sau de ceilalţi?
Sunt apropiat de tot ce înseamnă fotbalul românesc şi România. Această ţară înseamnă enorm pentru mine şi nu voi uita niciodată că de aici am plecat în fotbalul mare. Se poate spune că m-am format ca antrenor în România. Plus că în această ţară am familia. Soţia plus fetiţa, care urmează să se nască.
"Bine că nu am fost un închizător de drumuri"
Steaua sau Dinamo?
Palermo.
Cu Gigi Becali v-aţi mai certat? Sunteţi mai apropiat de Nicolae Badea, de Cristi Borcea?
Am rămas în relaţii foarte bune cu toată lumea. Nu mai sunt supărat pe nimeni. Eu nu sunt ranchiunos, îmi trece repede.
Atunci vă întreb altfel. Bergodi sau Bonetti?
Amândoi sunt antrenori valoroşi, tineri şi foarte dedicaţi. Nu va fi uşor nici pentru unul, nici pentru celălalt.
La un moment dat eraţi dumneavoastră la Dinamo, Pedrazzini la Steaua, Bergodi la Rapid şi Napoli la Craiova. Aţi fost un deschizător de drumuri...
Bine că nu am fost închizător de drumuri. Noi, italienii, ne acomodăm bine în România şi în fotbalul românesc. Asta şi pentru că voi sunteţi primitori.
Metoda Zenga de recuperare
Antrenorul italian a vorbit pentru ProSport despre metodele de antrenament pe care le-a introdus la Palermo. „După meci, a doua zi de dimineaţă avem recuperare, după care luni după-amiaza şi marţi toată ziua au liber. Cei accidentaţi rămân la tratament. În felul acesta, ei au mai mult liber şi staff-ul tehnic un control asupra întregii situaţii. Plus că se evită pierderea nopţilor după meci”, a povestit antrenorul italian.
Sursa:ProSport.ro

Nessun commento:

Posta un commento