La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 17 agosto 2009

A murit compozitorul de muzică uşoară Florin Bogardo


15 august 2009
Foto: blogspot.com

Compozitorul şi textierul de muzică uşoară Florin Bogardo a decedat sâmbătă din cauza unei afecţiuni cardiace. Bogardo suferise în urmă cu un an o intervenţie chirurgicală la inimă, însă boala s-a agravat. Florin Bogardo s-a născut în 1942. A urmat studii muzicale la conservatorul "Ciprian Porumbescu", perioadă în care a compus în special lucrări camerale.

A început să compună muzică uşoară în 1963, iar piesele sale au fost interpretate de nume mari ale scenei româneşti precum Margareta Pâslaru, Aurelian Andreescu sau Mihaela Mihai. Din 1972, majoritatea pieselor compuse de el au fost interpretate de Stela Enache, cu care a şi cântat ocazional în duet.

Florin Bogardo va rămâne în memoria iubitorilor de muzică şi prin coloana sonoră a filmelor Liceenii sau Declaraţie de dragoste.

Sursa: Antena3.ro

Stela Enache si Florin Bogardo - Ani de liceu



Stela Enache si Florin Bogardo - Sa pot



Florin Bogardo - Astept o clipa rara



Florin Bogardo - Sa nu uitam nicicand sa iubim trandafirii

2 commenti:

Unknown ha detto...

Voglio mandare le mie condoglianze alla famiglia .....Florin Bogardo con le sue melodie sarà e rimarà sempre nei nostri cuori....romantici e pieni di amore....questi sono i veri sentimenti e tutto quello che resta dopo che non ci sarremmo più!

Unknown ha detto...

un buchet de flori pentru orice român care vine la Palermo prin flora

Posta un commento