La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 14 agosto 2009

Geonă promite din nou 25 de mii de euro românilor care revin în ţară


Promisiunea făcută de Mircea Geoană în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2008 - că va da 20 de mii de euro fiecărui român care va reveni în ţară - nu a fost uitată.
Aflat la Râmnicu Vâlcea, preşedintele a fost întrebat ce se mai aude cu îndeplinirea acestei promisiuni. Răspunsul lui Geoană a fost că va mări „potul” pentru românii care revin în ţară de la 20 la 25 de mii de euro, dar cu precizarea că banii vor fi daţi pentru lansarea unei „afaceri agricole”. „Se ştie de la Ministerul Agriculturii că pentru măsura 121, o familie din mediul rural, care investeşte în agricultură, poate primi 25.000 de euro. De asemenea, mai beneficiază de 60% reducere pentru utilaje. Este o măsură pe care Uniunea Europeană şi România au accesat-o în acest sens", a spus Geoană. Preşedintele PSD s-a întâlnit cu aproximativ 400 de pensionari din Râmnicu Vâlcea după care a vizitat localitatea Ocnele Mari, afectată de surpările de pâmânt din zona fostei saline.
Sursa: Evz.Ro

Nessun commento:

Posta un commento