La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 27 giugno 2020

Actualizarea listei statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde)

Premierul României, Ludovic Orban, a convocat luni 22 iunie a.c. Comitetul Național pentru Situații de Urgență care a adoptat hotărârea nr. 31 prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde). Excepția se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă. Au fost adăugate încă cinci (5) state: Italia, Finlanda, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană).

Astfel, începând cu 23.06.2020, se exceptează de la măsura carantinării/izolării persoanele asimptomatice care sosesc în România din Italia. Zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantine/izolare, menționate mai sus, pot fi reluate pe toate aeroporturile din România.

Lista actualizată intră în vigoare la data 23.06.2020 și poate fi consultată pe site-ul www.cnscbt.ro. Noile prevederi au fost adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, prin Hotărârea nr. 31 din 22.06.2020.

Pentru mai multe informații: https://stirioficiale.ro/informatii/informare-de-presa-22-06-2020-ora-19-30 

Sursa:Ambasada Romaniei in Republica Italiana

Nessun commento:

Posta un commento