La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 30 giugno 2020

Călătoriile și transportul în condiții de siguranță pe timpul pandemiei de coronavirus


Pandemia de coronavirus reprezintă o amenințare gravă la adresa sănătății publice. Pentru a salva vieți, a fost necesar să se oprească anumite activități și să se adopte acțiuni restrictive coordonate. Aceste măsuri au dus ,cu siguranță, la o încetinire severă a economiilor majorității statelor lumii și au provocat întârzieri în furnizarea de bunuri și servicii esențiale. În acest context,Comisia Europeană a luat măsuri pentru a asigura continuitatea serviciilor de transport terestru, naval și aerian,aceste servicii fiind de importanță vitală pentru funcționarea pieței interne a UE și pentru răspunsul eficace al acesteia la actuală criză de sănătate publică.

Pentru cei care doresc să călătorească în străinătate în următoarea perioada și vor să știe în ce țări pot călători și în ce condiții ,dacă vor fi nevoiți să între în carantină o dată intrați pe teritoriul unui stat sau nu,o pot face accesând site ul Oficial al Uniunii Europene https://reopen.europa.eu .De pe acest site se poate afla în timp util pentru destinația dorită actualizările legislației în acest sens,pentru a călători în condiții de siguranță pe timp de pandemie și coronavirus .

  Călătoriile și transportul : https://reopen.europa.eu/ro

Nessun commento:

Posta un commento