La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 8 giugno 2020

Vești uriașe din Italia! Se poate merge, din nou, la mare

Italia a fost una dintre cele mai afectate țări din lume de pandemia de coronavirus. Acum, se pare că italienii au depășit criza. Se poate merge din nou la mare, anunță autoritățile.

Situaţia continuă să rămână stabilă în mai multe ţări europene, unde autorităţile se concenterază acum pe relansarea economiei şi turismului.

Premierul britanic Boris Johnson ia în calcul noi măsuri de relaxare, inclusiv în ceea ce priveşte nunţile şi mesele servite afară, în timp ce în Italia cetăţenii pot merge de astăzi la mare, iar guvernul face eforturi pentru atragerea turiştilor străini.

Italia a depășit criza

În Italia, acesta este primul sfârşit de săptămână cu adevărat liber în care cetăţenii pot sta chiar şi la plajă la mare. Autostrăzile spre litoral, dar şi spre munte sunt aglomerate deja. Doar la Rimini, zonă foarte căutată de turiştii străini, plajele au rămas destul de goale, fiind ocupate de localnici. În plus, în nordul Peninsulei şi chiar şi în Veneţia au apărut primii turişti germani, veniţi în maşini. Totodată, au început să apară şi solicitări de rezervări pentru această vară în hoteluri.

În Franţa, Germania, Elveţia şi Slovenia se concretrizează tot mai mult deschiderea totală a frontierelor faţă de Italia, de la 15 iunie, a anunţat aseară, pe reţelele de socializare, ministrul de externe Luigi Di Maio, după revenirea din Ljubljana, unde s-a întâlnit cu omologul său sloven. Rămân însă alte 18 state, printre care şi Danemarca, Finlanda, Polonia, România şi Rusia, care intenţionează să îşi reia zborurile spre aeroporturile din Peninsulă abia la începutul lunii iulie, anunță Radio România Actualități.
(de Gabriel Zamfirescu )

Sursa: Capital

Nessun commento:

Posta un commento