La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 8 giugno 2020

Teatrul se mută în mediul virtual. Spectacolul prezintă experienţele migraţiei româneşti din anii `90

Montarea „Work. No Travel” de la Replika a fost prezentată pe Zoom, regizorul Bobi Pricop adaptând pentru mediul virtual piesa de teatru.

Montarea ei porneşte de la experienţele migraţiei româneşti din anii´90.

Piesa prezintă propria experienţă a migraţiei de pe scenă în online. Montarea „Work. No Travel”, pornind de la experienţa migranţilor români din anii ´90, este o metodă prin care poate fi văzut un spectacol de teatru care s-a mutat pe o platformă virtuală, potrivit mediafax.ro.

Piesa a fost prezentată live online, aşa că reprezentaţia teatrală a avut parte de propria experienţă a migraţiei de pe scenă în online.

Alexandru Potocean, actor ,a declarat că: „Actuala pandemie readuce în prim-plan discuţia despre condiţiile celor plecaţi la muncă în străinătate”.

 „E adevărat că, în trei luni, de când jucăm spectacolul în online s-au schimbat mult şi lumea, şi perspectiva noastră, şi starea noastră şi publicul...”, a spus și actrița Katia Pescariu.

Cei de la Replika au adaptat pentru Zoom un spectacol de teatru după volumele „Tur-retur” de Zoltán Rostás şi Sorin Stoica, pe un text de Mihaela Michailov.

Noul format de spectacol le-a permis spectatorilor să participe la reprezentaţie cu poveşti personale legate de experienţa migraţiei.

de Andreea Năstase

Sursa: Stiri pe Surse

Nessun commento:

Posta un commento