La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 27 giugno 2020

Alegeri pentru Parlamentul României - 2020


Cetățenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în străinătate, care doresc sa-si exercite dreptul la vot la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020, se pot înregistra, începând cu 1 aprilie 2020, pe platforma www.votstrainatate.ro, gestionată de Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a vota prin corespondență sau pentru a vota la o secție de votare în străinătate.

Procedura de înregistrare a alegătorilor se realizează exclusiv on-line și nu presupune deplasarea sau prezența la sediul misiunii diplomatice sau oficiului consular.

Pentru mai multe informații: http://www.mae.ro/node/52162 ​Orice eventuale modificări legislative sau decizii privind organizarea alegerilor parlamentare din acest an, în contextul pandemiei Covid-19, vor fi aduse, de îndată, la cunoștință publică.




Sursa:Ambasada Romaniei in Republica Italiana

Nessun commento:

Posta un commento