La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 4 agosto 2008

3.000 de militari vor patrula pe străzile Italiei pentru a proteja cetăţenii


Începând de luni, 3.000 de militari vor patrula pe străzile marilor oraşe din Italia pentru a consolida securitatea. Decizia a fost aprobată de Ministerul italian de Interne şi cel al Apărării. În capitala Italiei au fost dislocaţi cei mai mulţi militari. Aceştia vor fi înarmaţi şi vor patrula pentru a preveni orice formă de tâlhărie. Militarii fac parte din corpul de jandarmi, marină şi forţele aeriene. O treime vor asigura protecţia locurilor considerate sensibile sau strategice, cum ar fi ambasadele sau monumentele, o altă treime va patrula alături de poliţie în marile oraşe, precum Napoli, Milano, Torino şi Roma, acolo unde s-au înregistrat cele mai multe incidente în care au fost implicaţi imigranţi de diferite naţionalităţi, printre care şi români.
La Roma, vor fi patrule mixte, adică un militar va patrula alături de carabinieri. Sunt concentrate mai multe patrule în apropierea staţiilor de metrou, precum La Storta, unde un român a fost acuzat că a violat o tânără din Leshoto. De asemenea este supravegheată şi gara Tor di Quinto, unde a avut loc incidentul teribil în urma căruia italianca Giovanna Reggiani a fost violată şi ucisă.Principalul suspect este românul Romulus Mailat. Autorităţile italiene încearcă totuşi să evite postarea de patrule militare în centrul istoric al Romei pentru a nu se crea imaginea unui oraş militarizat.
Antena 3
Adăugat: 03 august 2008

Nessun commento:

Posta un commento