La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 2 agosto 2008

Prefectul Romei şi-a luat angajamentul de a rezolva problema bisericii ortodoxe româneşti din Monterotondo


Partidul Românilor din Italia- Identitatea Românească
Sediul legal: ROMA- Via Appio Claudio 289 Tel/ Fax: (+39) 06 71546412
Sediul operativ: ROMA- Via delle Rupicole 103 Tel/ Fax: (+39) 06 2328 8342
http://www.identitatearomaneasca.it/ http://www.italiapir.blogspot.com/
ROMA, 01 august 2008

Comunicat de presă

Prefectul Romei, Carlo Mosca, şi-a luat angajamentul de a rezolva problema bisericii ortodoxe româneşti din Monterotondo[RM]

Astăzi, 1 august 2008, Prefectul Romei Carlo Mosca a întâlnit o delegaţie a comunităţii românești pentru a discuta şi a găsi împreuna soluții în privința bisericii din Monterotondo[RM].
La întâlnire au participat: Părintele Petre Bogdan, parohul bisericii din Monterotondo, împreuna cu Diaconul Tudor Cristian Chelaru, Alina Harja, Președinta Asociației "Amici della Romania", Mihai Muntean, Vice-secretar al Partidului Identitatea Românească şi Cristiano Acquaroli, secretar al Asociației "Amici della Romania".
La întrevederea care a durat aproximativ o ora şi jumătate, reprezentanții români au prezentat prefectului necesitatea imediată a unui spațiu ce ar putea fi amenajat ca şi biserică pentru comunitatea românească din zonă ce reunește aproximativ 10 mii persoane.
Românii din Monterotondo au rămas fără biserică pe data de 15 iunie, fiind privați de fostul lăcaș datorita unor probleme structurale.
Considerând faptul ca din acea data preotul Bogdan este constrâns să oficieze slujba sub cerul liber într-o piață, a devenit urgentă individuarea unei alte locații.
Prefectul Mosca şi-a exprimat solidaritatea cu românii din zonă, afirmând ca este la curent cu această problema, luându-şi angajamentul de a găsi o soluție cât mai grabnică pentru a permite enoriașilor români să participe la desfăşurarea serviciului religios.
"Până la sfârșitul lunii septembrie vom reuși cu siguranță să obținem un spațiu pe care să-l alocăm, măcar provizoriu, pana la găsirea unei soluții definitive în favoarea parohiei ortodoxe," a mai declarat Mosca.
Toți participanții au convenit asupra rolului bisericii în păstrarea valorilor tradiționale, dar şi în procesul de integrare, fiind în acelaşi timp "un punct important de reper pentru romanii de aici".

Partidul Identitatea Românească
Secretariatul Naţional

Nessun commento:

Posta un commento