La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 6 agosto 2008

T. Băsescu: În secolul al doilea ne-au cucerit italienii, iar acum îi cucerim noi pe ei, toate sub Traian


T. Băsescu: În secolul al doilea ne-au cucerit italienii, iar acum îi cucerim noi pe ei, toate sub Traian

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit marţi cu oameni de afaceri austrieci. Discuţiile au avut loc însă într-un cadru mai puţin protocolar, mai exact, pe un vas de croazieră, pe Dunăre.

În timpul plimbării, Traian Băsescu a zărit chipul lui Decebal, cioplit în stâncă, motiv ideal pentru şeful statului de a mai destinde atmosfera.
Băsescu a spus că circulă o glumă între italieni şi români, potrivit căreia în perioada 101-102, 105-106, italienii i-au cucerit pe români, iar acum România cucereşte Italia. "Dar toate sunt pe vremea lui Traian", a adăugat Traian Băsescu. Întrebat de unde ştie gluma, şeful statului a explicat că i-a fost spusă de premierul italian, Silvio Berlusconi.
Traian Băsescu şi Silvio Berlusconi au avut o întrevedere săptămâna trecută pentru a discuta, printre alte probleme, de situaţia imigranţilor români din Italia.
Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento