La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 8 agosto 2008

Lui Băsescu i-au dat lacrimile la inaugurarea Casei României de la Beijing


BEIJING / 12:55, 8.08.2008

Preşedintele României, Traian Băsescu, prezent la inaugurarea Casei României de la Beijing, unde astăzi are loc deschiderea JO, a declarat că poporul român este cel mai important suporter al sportivilor aflaţi în China, moment în care i-au dat lacrimile, transmite trimisul MEDIAFAX.

"Ţinem pumnii cu toţii sportivilor români. Nu contează neapărat medaliile, contează locurile 1-6, aduc glorie României, contează lupta. Nimic nu e mai înălţător decât un sportiv epuizat, dar fericit, învingător. Aici, România este în competiţie cu lumea. Susţinătorul cel mai important al vostru, al sportivilor, este poporul român", a spus Băsescu emoţionat, cu lacrimi în ochi.

Preşedintele României a afirmat că va sta în China pentru a asista la festivitatea de deschidere, dar că nu va putea rămâne şi la competiţiile sportive, deoarece are treburi importante în ţară.

Băsescu le-a transmis sportivilor că, aşa cum el i-a vizitat la Izvorani înainte de plecare, îi aşteaptă la Cotroceni la întoarcerea lor în ţară.

Traian Băsescu, alături de soţia sa, au vizitat exponatele tradiţionale de la Casa României, de la costume populare până la obiecte specifice.

La festivitate au asistat foste glorii ale sportului românesc şi actuali oficiali, precum Octavian Morariu, Nadia Comăneci, Ion Ţiriac, Nicu Vlad, Elisabeta Lipă, Violeta Beclea sau Laura Badea.

Traian Băsescu a avut şi o întâlnire cu preşedintele Chinei, Hu Jintao, la care au participat şi consilierul prezidenţial Mariana Bitang, Nadia Comăneci sau Elisabeta Lipă.

Fostul preşedinte al COSR, Ion Ţiriac, a afirmat că, atât timp cât va rămâne în China, va face un adevărat maraton între sălile şi arenele de concurs, pentru a asista la cât mai multe întreceri.

Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, îşi doreşte ca Traian Băsescu să revină la Beijing pentru finala la handbal feminin, pentru a vedea echipa României. "Ar fi frumos, dacă echipa României ajunge în finală, ca preşedintele Traian Băsescu să se întoarcă la Beijing. Îl punem pe drumuri", a glumit Gaţu.

Nessun commento:

Posta un commento