La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 28 agosto 2008

Sedentarismul, grăsimile, alcoolul şi ţigările ameninţă sănătatea românilor


Carnea grasă, alcoolul şi ţigările reprezintă principalele pericole pentru sănătatea românilor. Sunt concluziile Programului de Evaluare a Stării de Sănătate, demarat în urmă cu un an. Ministrul Eugen Nicolăescu spune că românii sunt predispuşi la diabet zaharat, la afecţiuni cardio-vasculare şi la cancer, însă un regim alimentar sănătos şi puţin sport ar face minuni.
Programul de Evaluare a Sănătăţii nu a prins la români. Puţin peste jumătate dintre cei care au primit taloanele expediate de Ministerul Sănătăţii au mers la medic, să-şi facă analizele.
Peste 3 milioane de români prezintă riscul de a face diabet zaharat. Sunt predispuse femeile, în special cele din mediul urban. Afecţiunile cardio-vasculare ameninţă viaţa a 8% dintre românii consultaţi în ultimul an, iar cancerul, în diverse forme, reprezintă un risc pentru 6% dintre cei care şi-au făcut analizele.
Alimentaţia nesănătoasă, consumul de alcool şi fumatul în combinaţie cu sedentarismul reprezintă o adevărată bombă cu ceas, care ameninţă sănătatea şi viaţa românilor. Sub 2% dintre bărbaţi şi mai puţin de un procent dintre femeile care s-au prezentat la medic au declarat că fac sport.
Antena 3
Adăugat: 28 august 2008

Nessun commento:

Posta un commento