La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 21 agosto 2008

Romania, locul 2 in UE la evolutia veniturilor medii


Romania se afla printre tarile cu cea mai buna evolutie a salariilor la nivelul Uniunii Europene. Potrivit unui raport al Observatorului pentru Relatii Industriale Europene, tara noastra a ocupat anul trecut locul doi in Uniunea Europeana in functie de ritmul de crestere a veniturilor medii si locul al treilea in funtie de majorarea salariului minim. In ceea ce priveste evolutia veniturilor trecute in contractul colectiv de munca, Romania a fost intrecuta numai de tarile baltice, anunta The Money Channel.
Veniturile medii ale romanilor au crescut anul trecut cu 7,1% fata de 2006, pana al nivelul de 25,5%. Aceasta dezvoltare i-a asigurat tarii noastre pozitia a adoua in cadrul Uniunii Europene, potrivit unui raport al Observatorului pentru Relatii Industriale Europene. Media avansurilor veniturilor a variat in 2007 de la 32,3% in Letonia pana la 0,7% in Malta.
Numai patru din cele 27 de state membre ale Uniunii au inregistrat anul trecut ritmuri de crestere a veniturilor formate din doua cifre.
Raportul face referire si la evolutia salariului minim. Tara noastra se plaseaza pe locul trei la nivelul Uniunii in functie de acest indicator, cu o crestere de 18,9%. Cele mai mari evolutii ale salariului minim au fost inregistrate anul trecut in Letonia, cu un avans de 33,3%, si in Estonia, unde s-a inregistrat o majorare de 20 de procente.
La nivelul Uniunii Europene, salariul minim a avansat cu 8,1% in 2007, peste ritmul de 6,2% inregistrat in 2006.
Sursa: Romania Libera

Nessun commento:

Posta un commento