La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 7 agosto 2008

Italia. Imigranţii vor putea beneficia de locuinţe sociale din 2009


20.000 de locuinţe sociale vor fi construite, de anul viitor, în Italia. Printre beneficiari vor fi persoanele devaforizate, dar şi imigranţii. Este planul guvernului italian iniţiat de ministrul economiei, Giulio Tremonti. Ideea de locuinţe sociale se inspiră după modelul pus în practică de Marea Britanie. Ministrul economiei, Giulio Tremonti a anunţat începerea construcţiilor de case sociale în cadrul unei conferinţe în care au fost trasate liniile de bază ale Legii Bugetului pe 2009, buget care va intra în dezbaterea Parlamentului italian în luna septembrie."Guvernul preconizează, începând de anul viitor, construirea a 20.000 de locuinţe noi ce vor fi acordate cu precădere tinerilor, nucleelor familiale cu venit redus, chiar şi celor monoparentale, precum şi bătrânilor aflaţi în condiţii sociale şi economice precare", a declarat Giulio Tremonti, citat de La Stampa.Imigranţii cu statut legal, printre care şi cei români, vor putea beneficia de aceste apartamente sociale, cu o condiţie: să fi locuit în Italia de cel puţin 10 ani sau de cel puţin cinci ani în aceeaşi regiune.
Antena 3
Adăugat: 07 august 2008

Nessun commento:

Posta un commento