La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 18 settembre 2011

Napolitano: Suntem mulţumiţi că prezenţa comunităţii româneşti în Italia se consolidează

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, a declarat joi că este mulţumit că prezenţa comunităţii româneşti în Italia se consolidează, în ciuda tentaţiilor xenofobe, dorind o integrare "cât mai strânsă".

Şeful statului italian, Giorgio Napolitano, a notat fluxul de lucrători români în Italia, care în acest moment a depăşit un milion de persoane şi a subliniat că acest fapt a impus o nouă "optică" a problemelor comune cu care se confruntă nu doar Italia şi România, ci întreaga Europă.

"Noi suntem foarte multumiţi de faptul că prezenţa comunităţii româneşti în Italia se consolidează, în ciuda oricăror alte tentaţii xenofobe. Se consolidează, evident, cu respectarea legilor ţării noastre, cu garanţia pentru imigranţii romani că li se respectă drepturile", a spus preşedintele italian.

Napolitano a subliniat dorinţa Italiei de a se îndrepta către o integrare tot mai strânsă a comunităţilor şi mai ales cu respectarea tradiţiilor proprii ale românilor care trăiesc în Italia, inclusiv a tradiţiilor religioase. Din acest punct de vedere, preşedintele italian a menţionat la rândul său recunoaşterea Bisericii Ortodoxe române în Italia.
15 sep 2011
NewsIn

Sursa: Realitatea

Nessun commento:

Posta un commento