La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 4 settembre 2010

Un copil de 12 ani a călătorit singur din Italia în România

03 septembrie 2010

Un băieţel de 12 ani a călătorit singur din Italia în România, aparent fără documente. Sătul de certurile părinţilor, băiatul, stabilit cu aceştia în orăşelul Barletta din Italia, le-a spus alor săi că pleacă la joacă. De fapt, el hotărâse să ajungă în România, la bunica sa.

Copilul a plecat duminica trecută, potrivit site-ului italian DailyBlog. Spre seară, părinţii au alertat poliţia, pentru că nu se mai întorcea. Carabinierii au urmărit telefonul mobil al copilului, care se pare că o sunase pe bunica lui de mai multe ori, de pe drum. Ultima dată i-a spus acesteia că se află în piaţa Victoriei din Bucureşti.

Poliţia, împreună cu Interpolul a dat de urma băieţelului şi l-a dus acasă la bunica lui,în judeţul Prahova, în siguranţă. Nu se ştie încă în ce fel a reuşit copilul să străbată mai bine de 1000 de kilometri fără bani sau documente.

Sursa: Antena 3

Leggi anche: Barletta: minorenne rumeno in fuga per screzi tra genitori, ritrovato a Bucarest

Nessun commento:

Posta un commento