La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 14 aprile 2012

Stop manelelor - Comunicat Noua Dreapta

Noua Dreaptă continuă campania de apărare a culturii românești și de atenționare a compatrioților noștri asupra amenințării morale reprezentate de manele.
Ca români şi ca asociaţie cultural-politică simțim obligația de a lua atitudine împotriva acestei degenerări reprezentată de subcultura manelelor atunci când vine vorba de comunitatea românească în ansamblul ei.

Ne referim, printre altele, la ceea ce se întâmplă zilnic în zona Anagnina din Roma, unde nici 0,1% din membrii comunității românești din Roma, sub egida asociației ”Roma-nia”, se întâlnesc periodic în mijlocul autogării și totodată stației de metrou pentru a demara petreceri în aer liber cu manele și cu băuturi alcoolice, într-un spațiu dăruit de primăria Romei, cunoscut și oficializat în toată capitala italiană ca punct de întâlnire a comunității românești din Italia.

Așadar, peste afișele publicitare care invitau diaspora românească la viitoarele concerte ale lui Nicolae Guță la Roma, militanții și simpatizații ND – Italia au lipit diverse afișe împotriva manelelor. Această acţiune o continuă pe cea de săptămâna trecută când ND-Italia a oferit românilor din peninsulă o alternativă la manele prin distribuirea gratuită a unor CD-uri cu muzică populară şi patriotică autentic românească.

Campania de sensibilizare se va extinde în curând și în alte orașe din Italia precum și în România.


Noua Drepta Italia
nouadreaptait@yahoo.com

3 commenti:

NOI FOLCLORISTII ha detto...

Felicitari.... era si timpul.

Anonimo ha detto...

Bravo STOP MANELELOR

Anonimo ha detto...
Questo commento è stato eliminato da un amministratore del blog.

Posta un commento