La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 26 giugno 2010

500 de persoane din Săuceşti au primit ajutoare pentru încălzire deşi muncesc în Italia

25 iun 2010
Oana Jîmbu

Sunt plecaţi în Italia, au casele în construcţie dar primesc ajutoare pentru încălzirea cu lemne. În această situaţie se găsesc peste 500 de persoane din comuna Săuceşti, care au beneficiat în acest an de subvenţii din partea statului deşi nu aveau acest drept. În acest an pentru plata acestor ajutoare primăria a primit 290.000 de lei

Inspectorii ITM au descoperit mai multe dosare cu nereguli. "Din 1303 de dosare, 116 cereri sunt neînregistrate, 11 dosare sunt incomplete, n-au adică un cupon de pensie, o adeverinţă de venit care să ateste starea economică a celor de acolo. Sunt 234 de dosare a unor persoane care sunt a doua familie în aceeaşi locuinţă, adică primesc şi copiii pentru că stau cu părinţii şi 86 de dosare le-am găsit cu diferenţe de cuantum adică au fost acordate cuantumuri mai mari decât este necesar", a declarat Cristian Cucuian, director Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău.

Oamenii din Săuceşti, judeţul Bacău declară că nu îşi amintesc să fi făcut cerere la primărie pentru ajutorul de încălzire.

Asistentul social de la Primăria Săuceşti recunoaşte că sunt nereguli la dosarele pentru ajutoarele de încălzire, însă susţine că vina aparţine edilului local. "Sunt depuse dosare de diferite rude ale mai multor persoane plecate în străinătate, persoanele respective lucrează chiar în cadrul Primăriei şi normal au fost vizate de ei, înregistrate de către primar prin dispoziţia scrisă pentru a primi ajutor de încălzire. Prin fişa postului eu am doar datoria de a primi şi înregistra aceste dosare şi am întocmit centralizatorul cu toate persoanele", a declarat Adrian Lepădatu, asistent social.

Primarul comunei Săuceşti a refuzat să prezinte un punct de vedere oficial.

Sursa: REALITATEA.NET

Nessun commento:

Posta un commento