La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 12 giugno 2010

Primaria din Milano construieste un zid impotriva "invaziei" tiganilor romani

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 8 iunie 2010 Actualitate | Diasporă

Un zid de beton cu lungimea de 400 de metri si inaltimea de trei metri va fi construit la periferia orasului italian Milano pentru a-i tine departe pe romii romani care traiesc in zona, informeaza ziarul Il Messaggero in editia online, citat de Mediafax.

Marti dimineata, primarul localitatii Sesto San Giovanni, Giorgio Oldrini, a decis inceperea lucrarilor la bariera de beton armat care va avea o lungime de 400 m si o inaltime de 3 m. Zidul va fi ridicat pentru imprejmurirea unei foste zone industriale situata intre autostrada si calea ferata, la periferia nord-vestica a orasului Milano.

Saptamanal, fortele de ordine descind in aceasta zona pentru evacuarea romilor instalati abuziv, insa acestia revin de fiecare data. "In acest context a fost luata decizia construirii zidului, hotarare acceptata de prefect. Situatia era inadmisibila. Cetatenii au cerut acest lucru", se apara primarul Giorgio Oldrini.

Tot marti dimineata, inainte de inceperea lucrarilor, au fost evacuati, probabil pentru ultima data, aproximativ 40 de tigani romani.

Sursa: Hotnews.ro

Citeste si:
Un zid anti-romi va fi ridicat de autorităţile din Milano

Leggi anche:
Per vendetta tentano di bruciare un disabile
Immigrati e senzatetto: la vita di Cristian e Michael a Termoli

Nessun commento:

Posta un commento